fredag 14 maj 2010

Rioja Sommelier Awards


© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
I onsdags var jag och beskådade Rioja Sommelier Awards på Restaurang ”Himlen därtill” och årets vinnare blev Restaurangakademin.
På en hedrande andraplats kom min gamla skola Vinkällans Dryckensutbildningar, där jag är diplomerad, tätt följt av förra årets vinnare Gastibus med Grythyttan på en delad fjärdeplats.

© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
Det är 4 året i rad som DOCs Rioja i samarbete med Hero Kommunikation bjuder in Sveriges Sommelierutbildningar för att sättas på prov i det mesta rörande Rioja och dess viner.
De tävlande fick svara på 13 frågor och blindprova 2 viner samt sätta viner till en välkomponerad sommarmeny.
Tävlingstämningen låg som en tät dimma i luften på den spektakulära restaurangen med utsikt över Stockholm och
många av lagen hade med sig en entusiastisks hejarklack och störst var Vinkällans dryckesutbildningar från Stockholm.
Åskådarna och deltagarna bjuds aven på utvalda vita- och roséviner från Enjoy wine & Spitits, Domaine Wines, Terrrific Wines, Viña Española och Spendrups vin.
Det bjöds även på fantastiska tilltugg och mat från Himlen därtill.
© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
Förutom vinsten på Rioja Sommelier Awards blev det vinnande laget direktkvalificerade till Svenska Mästerskapen i Spansk Vinkunskap som går av stapeln redan i höst.
Mario Moroni från Pontus! och Charlotte Bengtsson från Ward Wines ledde tävlingen med humor och entusiasm och i den hårda och rättvisa juryn fanns Ulf Sjödin, Mikael Mölstad och Karsten Thurfjell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar