tisdag 25 maj 2010

Träningsmat

Här kommer ett recept på en skaldjurspasta med broccoli och citrontimjan jag slängde ihop efter kvällens löparpass.
© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
2 personer:
200 g pasta
½ gul lök finhackad
2 klyftor vitlök
1 msk bra olivolja
1 nypa socker
1 dl grädde
1 msk bra sherryvinäger typ (solera 77)
100g kokta skadade räkor eller scampi
100g blancherad (eller tinad ”fryst”) broccoli
Salt och peppar
Några kvistar citrontimjan,
Koka pastan enlig anvisningarna,
Sautera löken och vitlöken på mellanvärme i olivoljan, tillsätt grädden och smaka av med vinägern salta och peppar, koka ihop till en simmig konsistens.
Tillsätt broccoli och räkor vänd runt vänd ner den färdigkokta pastan, vänd runt servera med rispad citrontimjan,
Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar