torsdag 16 september 2010

Inte den glöggigaste glöggen


Flaskan har en elegant sober guldfärg som gör att den andas lyx och flärd.
Första klunken kändes väldigt spritig men när den fick lugna ner sig lite och svalna så kände jag en väldigt distinkt saffranston som på direkten fick tankarna att sväva i väg till lussebulle.
© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
Blossa x är inte lika söt som tidigare blossor utan mer likt dessertvin med bra syra och när man förlikat sig med den tanken så är den riktigt trevlig.
Min glöggprovargäst Susanne och jag provade den både tillsammans med Västerbottensost och blåmögelost och den fungerade utmärkt till båda.
Blossa X fick utmana mina smaklökar både varm och kall och jag tycker att den med fördel kan avnjutas kall till t.ex. en ostbricka i decembermörkret.
© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
Årets blossa har en söt början en eldig mitt och en syrlig eftersmak som gör att den både passa till syrligt, salt och sött.
Jag provade att skölja ner en tryffel med glöggen och det fungerade utmärkt trots mina farhågor om att sötman i chokladen skulle dämpa sötman i vinet och låta syran dansa piruetter i hela min mun, men jag hade som tur var fel.
Om man vill ta ut svängarna lite på julfesten så tycker jag man ska satsa på asiatiska toner i julsnittarna till denna glögg, varför inte canapeer med kanel, chili och ingefärstomatchutney toppad med dillmarinerade räkor, det är bara att låta fantasin spinna loss.
Jag rekommenderar Blossa X men man ska inte förvänta sig en glögg i traditionell anda.
Blossa X kan förbeställas på blossa.se och kostar 89 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar