söndag 21 november 2010

Sommarminnen och friska smaker

På den nyligen avslutade mässan “Det goda köket” träffade jag sommelierkollegan Thomas som lät mig provsmaka några goda viner från Fondbergs.
Vi diskuterat vitt och brett om smaker, dryck, mat och sensoriken runt och hur man ska få choklad och champagne att passa bra tillsammans.

helt plötsligt när jag provar av en sauviognon Blanc från Villa Maria, Nya Zeeland , blir jag tyst för en sekund och hela min mentala sinnebild fylls med känsla av sommar, trevligt umgänge, och god mat, och jag inser att det är samma vin som Thomas och jag drack till en grillad lax med färskpotatis , citrus- och örtsås en solig och varm sommardag över en lunch.

En helt fantastiskt frisk och angenäm doft av krusbär , lichi och exotisk frukt och samma härliga toner i smaken som får sällskap av mineraler träffade min gompalett. Ett riktigt trevligt vin som jag kommer köpa men tyvärr finns det bara på beställningssortimentet nr86454 för 129 krdet är verkligen fantastiskt hur doftminnen är så starka och kan väcka kristallklara minnesbilder.
Mässan i övrigt bjöd inte på så mycket spännande, mycket dryck kontra mat och en del utrustning.
Nästa år önskar jag att fler delikatessföretag och specerigrossister visar framfötterna om de ska bli någon balans mot all bra dryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar