lördag 29 maj 2010

Man tager vad man haver

Gårdags-kvällen spenderades framför spisen, kameran och datorn.
Jag färdigställde nämligen det första materialet till min första egna matsida med undertecknad som avsändare och detta i ett "glossy magazin" som heter Dagens Ledare.

Jag fick lite råvaror över från plåtningen och slängde ihop en trevlig färskpotatissallad med parmesan och primörer, en vinnare till helggrillningen.

© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
FÖR 4 PERSONER
800 g Färskpotatis 
4 st Blastmorötter
100g rädisor
100g Maché sallad
100g Röd mangold
100g Ruccola 
100 g Parmesan
½ Rödlök 
1 msk sherryvinäger 
1 msk olivolja
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt på två kastruller med lättsaltat vatten.
2. Skrubba potatisen och morötterna, börja med att koka färskpotatisen som behöver ca 15 min i ena kastrullen och morötterna i 5 min, i den andra. När det återstår 1 min på morötterna, låt svalna.
3. skiva löken och hyvla parmesanen.
4. dela potatisen, rädisor och morötterna och blanda dessa med övriga ingredienser till salladen, smaksätt med vinäger olja, salt och peppar.
toppa med parmesan.
Nu kommer färskpotatisen med stormsteg, så passa på att njuta av den!

tisdag 25 maj 2010

Hamburgerkampanj


För en tid sen så fick jag äran att "matstyla" tre nya hamburgare för Sibylla och det var ett led i att testa nya produkter på konsumenterna.
Hamburgarna har testats på 9 enheter runt om i landet.



Den hamburgaren som "presterade" bäst kommer ingå i en sommarkampanj över hela Sverige på 190 enheter.
Från Ystad i söder till Kiruna i norr från midsommar och 42 dagar framåt.

Så passa på att prova vinnaren "Pepper Cheese Bacon Burger" på en sibylla nära dig.

Träningsmat

Här kommer ett recept på en skaldjurspasta med broccoli och citrontimjan jag slängde ihop efter kvällens löparpass.
© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson
2 personer:
200 g pasta
½ gul lök finhackad
2 klyftor vitlök
1 msk bra olivolja
1 nypa socker
1 dl grädde
1 msk bra sherryvinäger typ (solera 77)
100g kokta skadade räkor eller scampi
100g blancherad (eller tinad ”fryst”) broccoli
Salt och peppar
Några kvistar citrontimjan,
Koka pastan enlig anvisningarna,
Sautera löken och vitlöken på mellanvärme i olivoljan, tillsätt grädden och smaka av med vinägern salta och peppar, koka ihop till en simmig konsistens.
Tillsätt broccoli och räkor vänd runt vänd ner den färdigkokta pastan, vänd runt servera med rispad citrontimjan,
Smaklig spis.