söndag 30 maj 2010

Experimentera mera

I går blev jag av någon outgrundlig anledning väldigt sugen på fiskgryta, men hade tyvärr ingen fisk i kyl eller frys.
Vad jag dock hade var stora räkor och dessutom en hel påse med räkskal som jag hade fryst in för ett tag sen.
Då passade det ju ypperligt att jag kokade en räkfond och för att göra det hela lite mer spännande så kokade jag fonden med citrongräs och thailänsk srirachasås, detta gav fonden helt klart en rolig kick i rätt riktning.
I övrigt ackompanjerandes de härliga räkorna av färskpotatis, knipmorötter, tomatkross, lök, vitlök, citrontimjan och franska puylinser och det hela avslutades med krispig salladslök.
Kasta inte räkskalen nästa gång ni har en romantisk kväll med räkor och vin, det kan ju faktiskt bli grunden till en fantastisk fisk- och skaldjursgryta.
© ScandinAsian Taste / Mikael Göransson