torsdag 21 oktober 2010

Frisk fantastisk fruktjuice funkar fabulöst för frukostfantaster.

Juiceprovning med trerättersbrunch

Det som verkligen är fantastiskt med att vara frilansare är att var dag är en ny utmaning. I morse genomförde Tropicana/Arla en juiceprovnining på vinprovningsmaner på PS matsal för journalister och matbloggare.
Jag visste inte ens att Tropicana hade så många sorter.
Ruby red, äpple och mandarin morning var de tre juicer som provades till de tre brunchrätter som jag både var med och skapa och laga på PS.
Först serverade vi en äggröra på ett fantastiskt danskt surdegsbröd fullspäckat med frön, tillsammans med timjansrostade tomater i olika färger, knaperstekt bacon och en liten spenatsallad.
Efter det serverade vi en potatisfritata med färska örter toppad med kallrökt lax, syltade trattkantareller, rotseller- och spenatjulienne.
Som krona på verket och avslutning ”blueberry pancakes” med råsockerkanderad banan, färska blåbär, fäskostglass och en liten chokladcroissant.
Tillställningen var väldigt lyckad och alla lämnade lokalen med ett sådant där ”mätt och nöjdleende” som man bara får om man ätit riktigt god mat och fått umgås med trevliga människor.
När det finns god mat, god dryck, och trevliga gäster det finns inget som kan förstöra en sådan dag. 
Dock vidhåller jag att klassikerna apelsin och äpple fortfarande är godast, less is more.