tisdag 30 november 2010

Finalisterna klara i årets kock 2011Nu är finalfältet klart för bataljen om titeln Årets Kock 2011 som äger rum den 3 februari 2011 på Globen.

Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör, 
Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi 
Filip Fastén, le Rouge,Stockholm
Robert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & Möten, Solna, 
Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin,Hägersten och
Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma.

pressrelease

måndag 29 november 2010

eventkock.se leker jultomte

From den 1:e december fram till Julafton lottar Eventkock.se ur fina julklappar till alla fans. Varje onsdag och fredag lottas priserna ut - kockknivar, köksredskap och vintillbehör - och om du inte har turen att vinna kommer det varje dag finnas ett nytt erbjudande som kan vara intressant om du älskar helhetsupplevelsen av god mat och dryck!

"Reglerna" för jullotteriet är enkla säger Fredrik Goldhahn som driver företaget- Eventkock.se lägger upp produkten som lottas ut och tycker du att produkten skulle passa i ditt kök trycker du bara på "Gilla-knappen" och du är med i utlottningen! Vinnarana publiceras direkt på deras fanpageVärldens äldsta bryggeri och välrenommerad Amerikanare gör storslaget champagne-öl

infinium_flasche_frei

världens äldsta bryggeri Weihenstephan och den amerikanska Samuela Adams  gör tillsammas ett champagne-liknande öl som heter Infinium.
Det gemensamma företaget  röra om i ölvärlden i stilen amerikanska "extrema öl" med den traditionella standard enligt som följer den tyska lagen om renhet från 1516.
Det mousserande champagne-liknande ölet är komplex och har en unik och torr smak med mer än 10 volymprocent alkohol och raderar ut förutfattade meningar om gränserna för den tyska renhet lagen. Den starka, djupa gyllene ölet kommer att säljas på 0,75 liters flaskor med naturkork.


Infinium kommer troligen att säljas i Sverige från från den 1  februari 2011 Systembolaget

Apotekes pressträff med årets senap på PS matsal

Årets senapslansering är ett samarbete mellan Apoteket AB, MSL, SVTs Trägårdsfredagskock Tareq Taylor och SOS barnbyar, där varje burk god Apotekssenap som säljs bidrar med fem kronor till till Barnbyns arbete för utsatta barn.
Tareq Taylor har komponerat en smakrikt julbordshäfte där recepten naturligtvis har senap som en röd tråd.
Jag jobbade tillsammans med den väldigt trevlige och sympatiske Tareq, med all god mat som gjorde att tillställningen nästintill blev ett tabberas.


I recepthäftet hittar du bland annat senaps- och saffransgravad lax, Tareqs egen julsill, färskost eller chokladkola med saffran samt saftig julkaka. Broshyren finns att hämta hos apoteket, så passa på att köpa en god burk senap och laga några av de goda lättlagade senapsjulbordsrecepten.


Jag tänkte lotta ut paket med lite godsaker från apotekets livsmedels sortiment med bland annat senap saffran mm.
för att vinna en “goodie bag” från apoteket behöver du bara svara på frågan om vilka som designat och tillverkar de snygga keramikkurs som du kan köpa den alltid lika goda apotekets senap original i.
Maila ditt svar till micke@scandinasia.se