måndag 18 april 2011

Crock Pot ger Långsam köttfärsås

Så här beskrivs "pottan" på importörens Acretos hemsida :

"Crock-Pot® Slow Cooker
Med hjälp av din Crock-Pot® tillbringar du bara några minuter i köket och serverar senare en hemlagad måltid som smakar som om du tillbringat hela dagen i köket."

Tanken är att du ska lägga ner de önskade ingredienserna för kvällen måltid ,som du kanske till och med har förberett kvällen före, i slökokaren, sen åker du till jobb eller skola och 8 timmar senare när du kommer hem så är maten klar och tiden i köket har varit minimal.

Jag har funderat på hela konceptet och älskar det, långkok är bland det bästa som finns och det måste vara varje barnfamiljs dröm att slippa ställa sig och laga mat när hämtning och handling är klar.

Nu har jag fått chans att prova "pottan" och mitt första försök är en köttfärssås med sidfläsk och stjälkseller som jag mustar upp med en lagrad baslamico och lite chiliolja.

Jag är väldigt nöjd med hur den jobbar och hur resultatet smakade. det ska bli spännande och se hur Crock Poten tar an tex en klump vildsvin eller kyckling, 
"Pottan" påminner om den gamla lergrytan och självöser maten under lågtemp så jag har svårt att se hur man kan göra fel med den,  

Startade med ca 100g rökt, sidfläsk en morot
 två vitlökar  en lök och en själk selleri. 

Fräs allt det goda! jag fegade och gjorde det i en stekpanna, men man
kan göra det i grytan med det medföljande värmegallret

500g köttfärs

En burk basilikasmakande krossade tomater och en burk hela plomontomater

Fond samt tomatpuré, salt och peppar som inte fick vara med på bilden.

Mustade upp den med en lagrad balsamico och en het chiliolivolja  

Resultatet 6 timmar senare en fantastiskt
 mustig och helt fantastisk köttfärssås 
   


2 kommentarer:

 1. Har länge också velat prova slowcookern men har tidigare varit nästan omöjlig att få tag på i sverige. Har bara en fundering om att kött måste upp till en viss temp för att få bort eventuella farliga bakterier??

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ligger och puttrar på ca 70 grader konstant så det är absolut ingen fara med bakterier. hoppas du finner slökokning lika häftigt som jag :)

   Radera