tisdag 26 april 2011

Crock-Pot vs.Gamla grönsaker

Denna gång gav jag mig på ett 

kylskåps-rens och tänkte låta "pottan" göra jobbet åt mig. 










Tanken var att göra mig
av med dessa tomater
som började bli lite skrynkliga.





Hittade billigt sidfläsk
på affären som ger en
fin mustighet







En ledsen selleri fick
också sätta livet till


Fläsk, lök, morot och selleri skars i
 ca 2 cm bitar och frästes ganska
 duktigt så de fick fin färg

tomaterna skars i lika stora
 bitar som de övriga grönsakerna 
Efter som jag ville höja proteinhalten i rätten
 åkte goda franska puylinser med i koket.








Vätskan till grytan blev i
det här fallet en skvätt
ripassovin men även
kalvfond och mustig balsamico
Alltsammans fick gå i pottan i 5 timmar













Som tillbehör stekte jag champinjoner och
 pak-soy
 i oljan som blev över från Ridderheims tapas take-away
Queso Ibérico (Örtmarinerad Ibérico-ost)
vilket gav tillbehöret en "örtostig" karaktär.
Grönsakerna blandade jag sen med matkorn























Resultatet: En tomat- och 

grönsaksgryta med Champinjoner, pak-soy och matkorn.







psst! alla bilder är klickbara.

2 kommentarer:

  1. Najs som sjutton - det är det enda jag har att säga! Eller jo, maltkorn? Har man inte det till öltillverkning..?

    Okejrå, jag cyklar vidare! *visslar* ;)

    SvaraRadera