Denna gång gav jag mig på ett
kylskåps-rens och tänkte låta "pottan" göra jobbet åt mig.
Tanken var att göra mig
av med dessa tomater
som började bli lite skrynkliga.
Hittade billigt sidfläsk
på affären som ger en
fin mustighet
En ledsen selleri fick
också sätta livet till
Fläsk, lök, morot och selleri skars i ca 2 cm bitar och frästes ganska duktigt så de fick fin färg |
tomaterna skars i lika stora bitar som de övriga grönsakerna |
Efter som jag ville höja proteinhalten i rätten åkte goda franska puylinser med i koket. |
Vätskan till grytan blev i
det här fallet en skvätt
ripassovin men även
kalvfond och mustig balsamico
Alltsammans fick gå i pottan i 5 timmar |
Resultatet: En tomat- och
grönsaksgryta med Champinjoner, pak-soy och matkorn.
psst! alla bilder är klickbara.
Najs som sjutton - det är det enda jag har att säga! Eller jo, maltkorn? Har man inte det till öltillverkning..?
SvaraRaderaOkejrå, jag cyklar vidare! *visslar* ;)
Matkorn står det ju :)
SvaraRadera