fredag 13 maj 2011

Matstylist

Som ni kanske vet är jag förutom kock, sommelier, skribent också matstylist. Vad gör en sådan då? kokböcker, vackra snålvattensframkallade matbilder till olika tidningar.

Ja det stämmer, men vissa av oss gör också de bilder ni ser i affärer eller i olika reklamsammanhang.
Och det kanske man inte tänker på att det är någon som jobbar med att få grönsakerna att glänsa, som får glassen att se lagom ätfärdig ut, ja helt enkelt ska få er att få ett habegär.

Jag har ju de senaste åren gjort mest hamburgare så de ser så där fluffiga ut i olika sammanhang, men jag tänkte visa några exempel på ett jobb jag gjorde för inte så länge sedan, nämligen 7-elevens sommarkampanj, rosa glass i stora lass och svalkade slushis.bilderna är klickbara, zooma in för att se detaljerna.


Här ska ni bli sugna på att svalka strupen med något kallt när ni ser de isiga "dryckerna" som är så kalla och goda att det bildats kondesdroppar på muggarna när den står i all is, eller glassens fluffiga form som säger köp mig ät mig ;)

Så tänk på mig nästa gång ni får förbi någon av dessa skyltarna på en reklampelare eller vid en 7-eleven butk :)

4 kommentarer:

 1. Kan du inte berätta mer om vilka trix du använder dig av. Är glassen egentligen potatismos? Är tomaten målad med lack? Är ha burgaren fluffad med ståltråd? Nytt inlägg! Så nyfiken!

  SvaraRadera
 2. Utan att avslöja för mycket yrkeshemligheter så förekommer en hel del lack, ståltråd, tandpetare, häftmassa och annat i matstyling men då oftast i reklam-matstylingen, när det gäller den vanliga maten så jobbar iallafall jag nå nära verkligheten som möjligt, kött kanske inte är så varmt som när man äter osv men den maten kan man med gott samvete äta efter att den påtats.

  SvaraRadera
 3. Riktigt snygga! Man blir grymt sugen! Kanske du kan fixa några smakprover till en tös med stort glass-sug :-) ?!

  SvaraRadera
 4. haha jag önskar jag kunde tyvärr är inte 7-eleven kunden utan produktionsbyrån annars skulle jag gjort det ;)

  SvaraRadera