söndag 8 maj 2011

Västerbottensost släpper kokbok


Västerbottensost släpper kokbok med ostälskarnas egna recept. 100 st rätter med den älskade osten kommer att finns med bild och recept. Kokboken är resultatet av den receptjakt som 100-årsjubilaren Västerbottensost
drog igång under våren 2010, där svenska folket fick ett uppdrag – att bidra med sina
favoritrecept med den älskade osten och tävla om en plats i den kommande kokboken.

Pressvisningen hölls på Arnoldshuset på Östermalm i Stockholm och ingen mindre än Bocuse d'Or silvermedaljören och 2007 års årets kock Tommy Myllymäki lagade upp ett urval av rätterna från boken, Tommy själv påstår att han inte tillsatt något utan bara följt receptet, och om det är så är det riktigt bra recept.
Boken ges ut i slutet av maj och kommer kosta ca 300 kr

Västerbottensost bjuder på lite recept från boken i pressmaterialet och jag förmedlar ett av mina favoriter vidare, jag var lite skeptisk till västerbottens ostglass men  det var verkligen gott!!!
Västerbottensost bjuder på ett recept ur boken




Glass
Amanda Nilsson | 4 portioner
Första gången min mamma gjorde Västerbottens-ostglass tyckte jag det lät väldigt konstigt och jag
ville knappt smaka det. Men jag smakade och blev verkligen överraskad. Det var supergott,
speciellt tillsammans med varma hjortron.
3 ägg
2 1/2 dl riven Västerbottensost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Separera äggulorna från äggvitorna. Blanda Västerbottensost med äggulor, socker och
vaniljsocker.
Vispa grädden och rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i
smeten. Låt stå i frysen ett par timmar.
Servera med varma hjortron

2 kommentarer: