tisdag 21 juni 2011

Gästbloggen: Grilla Asiatiskt med PS

Sommaren håller sitt hårda grepp om oss och lusten att grilla och umgås ser inget slut.
För att hjälpa alla er grillfantast på traven en smula fortsätter vi på PS Matsal att komma med inspiration, tips och idéer.
Denna vecka tittar vi österut och bjuder på heta asiatiska smaker som är lätta att tillreda och blir klart med rekordfart på grillen så du kan njuta av sällskapet du kommer dela denna fantastiska måltid med.
Vi presenterar även grilldetalj som inte är så känd för så många här i grillsverige nämligen flanksteken.
Flankstek är en stycknigsdetalj från buken och är putsad och klar för att läggas på grillen. Här delas flanksteken på längden och portioneras i mindre
bitar som grillas och glazeras med asiatiska smaker.

SESAMGLAZE
2,5 msk rapsolja
5 msk ostronsås
2,5 msk sesamolja
2,5 msk soja
5 msk rostade sesamfrön
JORDNÖTSDIPP
1,25 dl finhackade jordnötter
2,5 tsk sambal badjak
2,5 msk sesamolja
2,5 dl kokosmjölk
5 tsk röd currypasta
2,5 msk råsocker
2,5 msk fisksås
5 msk pressad limesaft
10 st små pak soi
2,5 msk smör
1. Mixa eller stöt jordnötterna i en
mortel. Koka upp nötterna med de
övriga ingredienserna och låt puttra i 10
minuter.
2. Vispa ihop alla ingredienserna till
glazen.
3. Grilla eller Stek flanksteken i het panna eller grill
färdigt tills innertemperaturen är 55°.
Låt vila och skiva upp vid servering.
4. Dela pak soi i blad och förväll den
snabbt. Kyl i isvatten och torka väl.
Smörslunga den före serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar