lördag 27 augusti 2011

Azorerna och den gröna ön São Miguel


Redan vid inflygningen ser man hur lanskapet ändrar färg meter för meter och hur små vitamålade hus byggda av lavasten finns i klumpar likt små vita svampar med tegelhattar.
Ett landskap som bjuder på allt från tallar, granar, palmer, bambu och blommor i alla världs sköna kulörer, man slås med häpnad över hur fantastiskt skönt det är i luften när solen ligger på, det är som när den svenska sommaren är som bäst,

så här första dagen så har vi mer eller mindre bara sett hotellet och omnejd, jakten på en restaurang var ganska lång och alla började bli hungriga i sällskapet, visserligen var vandringen genom en liten by helt fantastisk och jag har funnit en ny fetisch, nämligen dörrar och fönster i slitna fasader, och det kryllar det av här.

Efter en halv dag på en hittils helt underbar Ö dock utan att få hugga in på alla utlåvade skadjusorgier som ska hållas på öns resturanger enligt det jag tidigare har läst,
vi hamnade tillslut på hotellets restaurang, priserna såg att ligga i klass med en kvarterskrog i stockholm.

Med lågt blodocker och en matsal med vita dukar och servis som inte talade ett ord engelska bestämde vi oss för att smörja våra krås och jag hoppade genast på en förrätt med musslor frästa i olivolja, med vitlök och lokakt odlad chili, hel lysande tänkte jag.

På varmrättsmenyn så såg jag och ett av mina middagkompanjoner att det fanns Häst på den del i menyn där det stod "local" - en Horse de nåntingnånting Tack", utan att tänka vidare, utan nöjd med min mussla/hästmiddag väntade jag förväntansfullt på maten och det var inte evig vänta till ett mindre berg av snäckskal i en röd sås kommer ifrån köket, underbart! .... men musslorna som en gång hade bott i dessa skal var inte större än 4 mm och det blev en.. ja pillig förrätt kan man säga men såsen som musslorna var steka i var helt fantastisk.

Nu är det bara den panerade friterade hästen som ska lägga sig som en kudde i min magen och in kommer de.... fisk? små friterade fiskar, och en skål med vad man skulle kunna likna med en salsa, min bordsgranner försökte förklara att vi beställt häst, och pekar där det står horse på menyn, -yes fish säger servetrisen, min vän igen -no horse, big head och four legs, -yes fish får vi återigen till svar, 1+1= 2 , det var ju friterad hästmakrill vi hade beställt berusade av trötthet. en rätt rolig händelse som fick mig att testa något nytt pga en språkbarriär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar