måndag 15 augusti 2011

PS Gästblogg: Sensommargrill.

Bara för att solen inte visar sig lika mycket som för några veckor sedan så finns det inget skäl att plocka in grillen än på ett tag, det är nu vi ska ta tillvara på den sista värmen och umgås och njuta.
Vi på PS kommer hör med ett tips om något gott att bryta av med om du tröttnat på kräftor och surströmming.

Här har vi också tagit med i beräkningen att man inte ska behöva stå vid grillen hela tillagningen utan köttet sköter sig själv och får bara en avslutande touch av grill.

DILLRIMMAD LAMMBOG
MED CITRONSMETANA OCH
SOCKERBRYNT SMÅPOTATIS


Här blandar vi och ger både från våra
skandinaviska tillagningsmetoder och
fantastiska smaker.
1750 g urbenad lammbog
KRYDDBLANDNING
2,5 msk salt
1,25 msk dillfrön
2,5 msk fänkålsfrön
2,5 msk timjan
1,25 msk svartpeppar
1,25 msk vitpeppar
1,25 msk sellerisalt
LJUMEN SALLAD
2000 g potatis, färsk
250 g socker
5 msk vatten
500 g sugarsnaps
30 st rädisor
20 st knippmorötter
20 st sticklök
2,5 ask babyspenat
CITRONSMETANA
2 st citroner, zest och saft
3 dl smetana
1 msk dijonsenap
salt
peppar
en nypa socker
1. Blanda och mixa de torkade
kryddorna.
2. Bind upp och gnid in köttet med
kryddruben. Stek i 100° ugn till en
innetemperatur på 52°. Låt svalna och
kyl ner så köttet fixerar sig väl. Skär
i tre bitar per portion och grilla före
servering.
3. Putsa och koka potatisen. Tvätta
morötterna och skär dem på snedden
i fina skivor. Koka dem i saltat vatten.
Ansa sugarsnaps, rädisor och sticklök.
Blanchera sugarsnaps en minut och
sticklök i 30 sekunder. Skölj spenaten
och låt den rinna av.
3. Värm upp socker tillsammans med
vatten och börja ”koka en karamell”.
Karamellisera den kokta potatisen och
blanda den med sugarsnaps, morötter,
rädisor och sticklök strax innan servering.
4. Sautera potatissalladen lätt i olivolja.
Krydda med salt och peppar. Vänd ner
spenaten i potatissalladen precis före
servering.
5. Citronsmetana.
Riv skalet av citronerna. Dela dem och
rosta snittytan i het panna. Pressa sedan
saften över det rivna skalet. Tillsätt
dijonsenapen, citronsaften och citronzesten
i smetana och smaksätt med salt
och peppar samt en nypa socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar