söndag 27 november 2011

Laxcarpaccio med citronmarinerade oliver och kapris

Jag tänkte bidra med en busenkelt recept på en riktigt god aptitretare eller mindre förätt, som ni kan göda era nära och kära med, nämligen en Laxcarpaccio med citronmarinera oliver och kapris.
Det är egentligen mer inspiration och ett tillvägagångssätt än ett recept, efter som det är så otroligt lätt så att man knappt kan kalla det matlagning.



Du behöver:
Färsk lax, gärna Salmalax.
Kapris
Citronoliver (oliver fyllda med citron, det går naturligtvis bra med vilka goda oliver som helst)
Olivolja av god kvalité
Citronsaft
Flingsalt 
Nymalen svartpeppar
Fänkålsvippor eller dill till garnering.

1.Blanda kapris med citronoliver som du delat på mitten och blanda med en god olivolja och saften från en färsk citron tilsammans med lite salt och peppar.
2.Skär tumma skivor av färsk lax, gärna Salmalax.
3.Placera laxen i ett glas eller på ett litet fat (eller stort om man vill göra det i bufféform) och montera på kapris- och olivblandningen tillsammans ,med lite citrusolivolja på fisken.
salta och peppra försiktigt och garnera med en färnkålsvippa.


2 kommentarer:

  1. Hejsan Mikael !

    Älskar lax i alla former och citron.
    Detta ska jag absolut göra.
    Är ingen kött-ätare längre.

    Tack för titten !
    Fd. krögardotter

    SvaraRadera
  2. Tack själv!, va kul att du gillade det, det är verkligen bus-enkelt :)

    SvaraRadera