lördag 19 februari 2011

Släpp gårdsförsäljning fri!


Att du köper med dig vin direkt från vingården vinresan till Frankrike är ju en självklarhet 

Att kunna få med sig ett par flaskor av den där underbara äppelcidern som du fick smaka på din fantastiska sommarresa runt gårdarna i Skåne  eller en flaska av sparrisspriten från Gotland när du var där på semestern borde ju vara en självklarhet i den tid vi lever i nu, men så är det inte.

Det är ofattbart att ett land som Sverige som ligger så i framkant på den gastronomiska kartan jobbar så hårt för att förhala och förhindra gårdsförsäljningen av alkohol.

En bra artikel har skrivits i Östersunds-posten i ämnet.

"I fjol var det politiska landskapet väldigt tydligt. Allianspartierna var för och de rödgröna emot förslaget. Nu har det dock förändrats och trots att (KD) tillsammans med halva folkpartiet till stor del är emot så finns det en majoritet för förslaget. Det som ritat om den politiska kartan är att Miljöpartiet ändrat åsikt och att dessutom de opålitliga (SD) anslutit sig till påhejarna.
Det har upprört att de svenska gårdsbutikerna även ska få lov att sälja utländska producenters varor.
Detta för att slippa EU-kritik om att utländska producenter och odlare diskrimineras.
Motståndarna drar slutsatsen att det är fritt fram för polska spritproducenter att starta butik på Sergels Torg.
Inget kan vara mer feltolkat."

Kom in på 2000 talet nu beslutsfattare och låt gastronomin leva.

tisdag 15 februari 2011

Köptefond som smakar som på riktigt.Nyligen lanserade Bong Touch of taste sin nya serie FOND PURE hos PS matsal för ett 60-tal inbjudna stockholmskockar.
Gästerna fick avnjuta flera goda anrättningar lagade av PSmatslas kockar och naturligtvis var det Bongs nya fonder i grunden.
FOND PURE är det närmaste man kan komma ”egenkokt” fond efter som den består av samma byggstenar som när du gör den själv.
Det som gör att FOND PURE verkligen sticker ut och är unik i sitt segment är att den inte är fullproppad med salt och nartriumglutamat utan smaksättningen är upp till varje kock.
Än så länge finns FOND PURE i tre smaker, kyckling oxe och mussla.
Sortimentet vänder sig till restaurangbranschen och säljs i 1 liters förpaktningar.


Matstylist, matstyling, foodstyling, kock, sommelier,