torsdag 21 april 2011

Crock-Pot vs.vildsvin

I går gjorde jag mitt första "lämna hemmet" experiment med min Crock-Pot.

Några morötter, ett par lökar, någon vitlök och selleri fick sätta livet till i detta experiment.
Ett stycke Vildsvinsbog slank också med.
Den vätska jag använde i anrättningen bastog av kalvfond, tomatpuré och lite balsamico.

"pottan" sattes på 8 timmar och jag lämnade hemmet för en dag med jobb på fältet.
När jag öppnade dörren till min lägenhet träffades jag av en härlig mustig doft som fick en välbehagskännsla att spridas genom min kropp.
Det som visuellt mötte mig i "pottan" var väl kanske inte det vackraste jag sett, och därför valde jag att inte dokumentera det med kameran. Köttet var fantastiskt mört, kanske för mört! Det var nämligen svårt att skiva det utan att det föll sönder, och jag funderade på om jag kunde låtit den gå 6  istället för 8timmar.

Grönsakerna var helt fantastiska , lätt tuggmostånd och en gudomlig smak, och då har jag inte ens nämnt stekskyn som låg på botten, VILKEN SKY!!!

Det blev en kanonmiddag dock lite i höstens tecken, men jag är inte den som är den.

Nu smider jag planer på vad som ska lagas härnäst. Jag är lite inne på kyckling kanske något asiatiskt?  Har ni några förslag? 

måndag 18 april 2011

Crock Pot ger Långsam köttfärsås

Så här beskrivs "pottan" på importörens Acretos hemsida :

"Crock-Pot® Slow Cooker
Med hjälp av din Crock-Pot® tillbringar du bara några minuter i köket och serverar senare en hemlagad måltid som smakar som om du tillbringat hela dagen i köket."

Tanken är att du ska lägga ner de önskade ingredienserna för kvällen måltid ,som du kanske till och med har förberett kvällen före, i slökokaren, sen åker du till jobb eller skola och 8 timmar senare när du kommer hem så är maten klar och tiden i köket har varit minimal.

Jag har funderat på hela konceptet och älskar det, långkok är bland det bästa som finns och det måste vara varje barnfamiljs dröm att slippa ställa sig och laga mat när hämtning och handling är klar.

Nu har jag fått chans att prova "pottan" och mitt första försök är en köttfärssås med sidfläsk och stjälkseller som jag mustar upp med en lagrad baslamico och lite chiliolja.

Jag är väldigt nöjd med hur den jobbar och hur resultatet smakade. det ska bli spännande och se hur Crock Poten tar an tex en klump vildsvin eller kyckling, 
"Pottan" påminner om den gamla lergrytan och självöser maten under lågtemp så jag har svårt att se hur man kan göra fel med den,  

Startade med ca 100g rökt, sidfläsk en morot
 två vitlökar  en lök och en själk selleri. 

Fräs allt det goda! jag fegade och gjorde det i en stekpanna, men man
kan göra det i grytan med det medföljande värmegallret

500g köttfärs

En burk basilikasmakande krossade tomater och en burk hela plomontomater

Fond samt tomatpuré, salt och peppar som inte fick vara med på bilden.

Mustade upp den med en lagrad balsamico och en het chiliolivolja  

Resultatet 6 timmar senare en fantastiskt
 mustig och helt fantastisk köttfärssås 
   


Ridderheims ska störta taco-väldet med twitterRidderheims anordnade i fredags tapasprovning på Twitter. Kommunikation- och konsultföretaget Cordovan Communication stod bakom kampanjen.
Utvalda twittrare fick hem prover på Ridderheims tapassortiment och fick mellan 18-19 twittra loss av sina upplevelser.
Fredagens kampanj blev otroligt lyckad och toppade trending topics med hashtaggen tapasfredag och
över 600 tweets skrevs under timmen vilket är rätt imponerande.

Lina Hultén PR/Sociala medier på Cordovan Communiction säger i ett pressmeddelande -Tweetsen handlade om allt från recensioner av de olika produkterna till tips på produktutveckling"

Jag ser framemot fler järva tilltag att att marknadsföra mat i de nya kanalerna.

Vagabond släpper ny mattidningVagabond Mat - mat från väldens alla hörn


Resemagasinet släpper ett specialmagasin med inriktig på mat, 
Det är spännande med ett nytt matmagasin som inte är skrivet av matjournalister utan av vana reserportrar, vilket kan ge en frisk fläkt i den enorma floran av mattidningar skrivna för matmänniskor av matmänniskor.


vagabond.se står det att läsa "RESOR OCH MATUPPLEVELSER är intimt förknippade. I Vagabond förekommer ofta smaker och dofter. Det går inte att undvika. Det finns få andra starkare markörer för andra kulturer. För många oss som reser är maten första associationen man får när någon säger exempelvis Italien, Frankrike eller Indien."

Tidningen kommer finnas att köpa i början av vecka 16