lördag 30 april 2011

Minolta skapade en av de första

Jag hittade en av mina första matbilder någonsin. Den är från en resa i Småland med min vän erik, nyplockad svamp nyfiskad fisk, fantastiskt väder.

Bilden är tagen med en liten kompakt-digitalkamera av märket Minolta. det behöver alltså inte vara kamerautrustningen som gör att bilder blir bra ;)




Återblogga DIN första matbild eller bloggpost! Länka gärna till spisat.se och detta inlägg så får vi lite spinn off hos sökmotorerna också.
Twittertaggen är #DinFörstaBloggpost och alla är välkomna, mat eller inte - vi vill se rubbet!

Reseptomaten på spisat.se har också kvar en av hans första , finns det fler där ute? http://www.spisat.se/2011/04/bloggkarlek-upp-med-din-forsta.html


hittade även mitt första inlägg ,vilket inte var så svårt.
http://blogg.scandinasia.se/2010/05/rioja-sommelier-awards.html

tisdag 26 april 2011

Crock-Pot vs.Gamla grönsaker

Denna gång gav jag mig på ett 

kylskåps-rens och tänkte låta "pottan" göra jobbet åt mig. 










Tanken var att göra mig
av med dessa tomater
som började bli lite skrynkliga.





Hittade billigt sidfläsk
på affären som ger en
fin mustighet







En ledsen selleri fick
också sätta livet till


Fläsk, lök, morot och selleri skars i
 ca 2 cm bitar och frästes ganska
 duktigt så de fick fin färg

tomaterna skars i lika stora
 bitar som de övriga grönsakerna 
Efter som jag ville höja proteinhalten i rätten
 åkte goda franska puylinser med i koket.








Vätskan till grytan blev i
det här fallet en skvätt
ripassovin men även
kalvfond och mustig balsamico
Alltsammans fick gå i pottan i 5 timmar













Som tillbehör stekte jag champinjoner och
 pak-soy
 i oljan som blev över från Ridderheims tapas take-away
Queso Ibérico (Örtmarinerad Ibérico-ost)
vilket gav tillbehöret en "örtostig" karaktär.
Grönsakerna blandade jag sen med matkorn























Resultatet: En tomat- och 

grönsaksgryta med Champinjoner, pak-soy och matkorn.







psst! alla bilder är klickbara.

S:t Eriks Pale Ale en Svensk APA


På den nya spännande humlesorten Citra har Jessica Heidrich bryggt ett lätt men välsmakande öl med toner av Citrus, bröd, och fläder både i smak och doft. 

S:t Eriks Pale Ale är ett öl som inte ger något kraftigt motstånd utan är snällt välbalanserat men ändå smakrik,
Ölet har en guldaktig färg och får ett fint skum med små fina bubblor.

Ett perfekt mat-öl som inte bråkar med andra smaker eller kanske vårens bästa törstsläckare?

Stil: Amerikansk Pale Ale
Kostnad: 16,90 SEK
Artikelnummer: 1420-03