fredag 13 maj 2011

Matstylist

Som ni kanske vet är jag förutom kock, sommelier, skribent också matstylist. Vad gör en sådan då? kokböcker, vackra snålvattensframkallade matbilder till olika tidningar.

Ja det stämmer, men vissa av oss gör också de bilder ni ser i affärer eller i olika reklamsammanhang.
Och det kanske man inte tänker på att det är någon som jobbar med att få grönsakerna att glänsa, som får glassen att se lagom ätfärdig ut, ja helt enkelt ska få er att få ett habegär.

Jag har ju de senaste åren gjort mest hamburgare så de ser så där fluffiga ut i olika sammanhang, men jag tänkte visa några exempel på ett jobb jag gjorde för inte så länge sedan, nämligen 7-elevens sommarkampanj, rosa glass i stora lass och svalkade slushis.



bilderna är klickbara, zooma in för att se detaljerna.


Här ska ni bli sugna på att svalka strupen med något kallt när ni ser de isiga "dryckerna" som är så kalla och goda att det bildats kondesdroppar på muggarna när den står i all is, eller glassens fluffiga form som säger köp mig ät mig ;)

Så tänk på mig nästa gång ni får förbi någon av dessa skyltarna på en reklampelare eller vid en 7-eleven butk :)

Asados MultiTimer, smart grill-App till Android och Iphone

Nu har en väldigt smart grill-app landat och hjälper dig som är osäker på när saker och ting skall läggas på grillen hur länge de ska ligga där och i vilken ordning de ska läggas på .

Så här funkar Asados MultiTimer:


1. Välj ingredienser via en lista. Ange tjockleken på råvaran och om du vill ha den rare, medium eller well done.
2. Ingredienserna läggs i ett grillkörschema som anger när du ska lägga respektive sak på grillen. Starta körschemat och följ de löpande anvisningarna.
3. När klockan står på noll är allt färdiggrillat samtidigt.

Appen finns att ladda ner på både Android market och iTunes Store





tisdag 10 maj 2011

Designa ditt kök med Husqvarna Premium 1689 och vinn.

Electrolux har med sitt premiummärke  Husqvarna Premium 1689 dragit igång en "designer" tävling där du som deltagare kan vinna produkter från Premium 1689 serien för 25 000 kr.
Varje vecka kommer de fyra bidrag som har fått flest röster lyftas ur tävlingen och gå vidare till final. ScandinAsian Taste Blogg är en av de 12 bloggar som blivit utsedd att delta i juryn för tävlingen. 


Tryck på bilden ovan för att komma till tävlingen.





måndag 9 maj 2011

HP-sauce gillar The Royal Wedding på Tudor Arms i Stockholm.

Efter en jobbig datorkrach ligger jag lite efter i mitt bloggande, men här kommer fortsättningen på veckan som gått]



HP-sauce bjöd in några bloggare till  Tudor Arms i Stockholm för att vara med och fira det brittiska bröllopet.


God öl, god HP vänlig mat,  Trevligt sällskap , massor med britter som hurrade för sitt kungahus via en storbildsTV, riktigt bra stämning helt enkelt,
 jag bjuder på ett bildpottpuri.





besök gärna http://tudorarms.se/ en riktigt skön pub.



#RoyalWedding #HPsauce








söndag 8 maj 2011

Västerbottensost släpper kokbok


Västerbottensost släpper kokbok med ostälskarnas egna recept. 100 st rätter med den älskade osten kommer att finns med bild och recept. Kokboken är resultatet av den receptjakt som 100-årsjubilaren Västerbottensost
drog igång under våren 2010, där svenska folket fick ett uppdrag – att bidra med sina
favoritrecept med den älskade osten och tävla om en plats i den kommande kokboken.

Pressvisningen hölls på Arnoldshuset på Östermalm i Stockholm och ingen mindre än Bocuse d'Or silvermedaljören och 2007 års årets kock Tommy Myllymäki lagade upp ett urval av rätterna från boken, Tommy själv påstår att han inte tillsatt något utan bara följt receptet, och om det är så är det riktigt bra recept.
Boken ges ut i slutet av maj och kommer kosta ca 300 kr

Västerbottensost bjuder på lite recept från boken i pressmaterialet och jag förmedlar ett av mina favoriter vidare, jag var lite skeptisk till västerbottens ostglass men  det var verkligen gott!!!
Västerbottensost bjuder på ett recept ur boken




Glass
Amanda Nilsson | 4 portioner
Första gången min mamma gjorde Västerbottens-ostglass tyckte jag det lät väldigt konstigt och jag
ville knappt smaka det. Men jag smakade och blev verkligen överraskad. Det var supergott,
speciellt tillsammans med varma hjortron.
3 ägg
2 1/2 dl riven Västerbottensost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Separera äggulorna från äggvitorna. Blanda Västerbottensost med äggulor, socker och
vaniljsocker.
Vispa grädden och rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i
smeten. Låt stå i frysen ett par timmar.
Servera med varma hjortron