tisdag 9 augusti 2011

PS Gästblogg: Klassiska svenska smaker får en nytändning.


Sensommarsolens strålar är inte lika varma längre men det är ingen ursäkt för att inte tända grillen, och njuta i goda vännes lag. 
Nu ska vi tipsa om ett härligt sätt att förbereda en kotlettrad som bara avslutas på grillen precis så att man känner den härliga grillsmaken.
Äppel och pepparot är klassiska smaker som får en nytändning tillsammans med saftigt grillat griskött.
Innan kotletten grillas till perfektion förbrässeras den hel och får vila.
Äpplena mixas med pepparrot och blir ett äppelmos med sting. Fonden reduceras och blir till en mustig sås.

ÄPPELCIDERGRILLAD UNGGRISKOTTLETTRAD
MED
ÄPPEL- OCH PEPPAROTSMOS



2000 g kotlettrad
2,5 st gul lök
7,5 st äpplen
8 dl äppelcider
1,25 dl äppelcidervinäger
2,5 st vitlök
1,25 liter kycklingbuljong
ca 1 dl pepparrot, riven
2,5 knippe körvel
2,5 knippe gräslök
125 g smör
2,5 st citron
majsstärkelse, till redning
salt och peppar

1. Salta och peppra kottlettraden och
lägg den i en djup liten plåt.
2. Skala och hacka lök och dela på äpplena.
3. Fräs löken i en kastrull utan att den
tar färg. Tillsätt vinägern, cidern och
buljongen. Låt koka upp.
4. Slå detta över kotlettraden och äppelhalvorna,
bräsera i 110° ugn 1 timme,
beroende på storlek, till en innertemperatur
på 62°.
5. Lyft ur äpplena, skala dem och mixa
slätt. Tillsätt riven pepparrot efter smak.
6. Plocka upp kotlettraden och låt
svalna. Sila av buljongen i en kastrull
och låt koka ned. Skumma väl. Red av
med lite majsstärkelse och mixa med
smöret, hackad körvel och gräslök.
7. Skiva och grilla kotletten.
Servera med god stekt rösti som är
gjord på kall riven potatis.

måndag 8 augusti 2011

Antagen!


Hoppsan hejsan ett inlägg utan bild eller recept vad är detta nu då?
 jo blev så förträffligt glad när jag öppnade min
mail idag och insåg att jag blivit antagen till
Kursen Fotografi - Visuell kommunikation på Högskolan i Jönköping, 
nu ska vi se om det förbättrar mina matbilder eller bara gör mig förvirrad ;-)