lördag 3 december 2011

Nils Oscars Imperial Stout 2005






Jag fick äran att köpa de sista 40 cl Nils Oscars Imperial Stout 2005 på fat i går på Bishops arms Bellmansgatan, fantastiskt trevligt lagrings-öl med 6 år på nacken, vilket i min näsa och gom presenterade sig själv med en nästan kolsvart öl med smutsvitt bubbligt fylligt skum och en len nästan krämig känsla och smak av kaffe, mörk choklad, och en uns torkade russin , ölet hade en lätt rostad karaktär med en välbalanserad men ändå kraftig efterbeska,

Ett öl jag gärna köper ett eller två glas av igen om jag hittar det någonstans, fantastiskt gott!! 

söndag 27 november 2011

Laxcarpaccio med citronmarinerade oliver och kapris

Jag tänkte bidra med en busenkelt recept på en riktigt god aptitretare eller mindre förätt, som ni kan göda era nära och kära med, nämligen en Laxcarpaccio med citronmarinera oliver och kapris.
Det är egentligen mer inspiration och ett tillvägagångssätt än ett recept, efter som det är så otroligt lätt så att man knappt kan kalla det matlagning.



Du behöver:
Färsk lax, gärna Salmalax.
Kapris
Citronoliver (oliver fyllda med citron, det går naturligtvis bra med vilka goda oliver som helst)
Olivolja av god kvalité
Citronsaft
Flingsalt 
Nymalen svartpeppar
Fänkålsvippor eller dill till garnering.

1.Blanda kapris med citronoliver som du delat på mitten och blanda med en god olivolja och saften från en färsk citron tilsammans med lite salt och peppar.
2.Skär tumma skivor av färsk lax, gärna Salmalax.
3.Placera laxen i ett glas eller på ett litet fat (eller stort om man vill göra det i bufféform) och montera på kapris- och olivblandningen tillsammans ,med lite citrusolivolja på fisken.
salta och peppra försiktigt och garnera med en färnkålsvippa.