lördag 21 januari 2012

På Systemet älskar alkoholfritt äpple ätbart.

Systembolaget hade i veckan sin pressvisning för alkoholfri äppeldryck.
PS matsal och Foodstudio, där jag ibland jobbar, stod för mat och inredning.

Ett 20 tal journalister fick prova sig genom ett flertal olika äppeldrycker ihop med aptitretande smårätter komponerade för att tillsammans med äppeltonerna bli en fulländad gastronomisk upplevelse.

Den äppelvänliga maten som serverades var

Cannelloni med kycklingfärs och chili
Peppargravad oxfilé med Dijon och honungsmajonäs
Pilgrimsmusselpaket med curry- och kokossmör.
Krämig anjapotatissoppa med mörk öl toppad med ört- och parmesankräm

Jag kommer inspirera med recept på dessa gosaker under några veckor så det är bara att titta in och bli inspierad.

Kycklincannellonin blir det första ni bara måste prova.

Cannelloni med kycklingfärs och chili

cannelloni

8 lasagneplattor (färska)
400 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor, hackade
150 g färsk bladspenat
100 g philadelphiaost
100 g crème fraiche
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor, hackade
7 dl tomatjuice
4 sardeller, hackade
2 tsk finhackad spansk peppar
2 lagerblad
1 knippe timjan
50 g färsk bladspenat (till toppingen)
50 g parmesanost
olivolja
salt och peppar
olivolja till ugnsformGör så här
1. Stek kycklingfärsen tillsammans med vitlöken i olivolja cirka 3 minuter, tills den är genomstekt. Salta och peppra.
2. Blanda den varma kycklingfärsen i en skål med spenat, philadelphiaost och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja på medelvärme cirka 3 minuter. Häll på tomatjuice, sardeller, chili samt lagerblad och timjan.
4. Låt tomatsåsen puttra 10 minuter, lyft sedan ur timjan och lagerblad.
5. Lägg en sträng kycklingfärsfyllning längs långsidan av lasagneplattorna och rulla ihop dem med skarven nedåt mot bänken.
6. Lägg cannellonin i en ugnssäker smord form med skarven nedåt, häll på tomatsås och tillaga cirka 15 minuter i 200°C.
7. Toppa med sköljd bladspenat, olivolja och grovriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar