söndag 26 februari 2012

CTRL ALT DELETE Nils Oscars nya vårsläpp

Ett nytt öl för en teknikgeneration? Dataspelsöl?
CTRL ALT DELETE heter Nils Oscars nya vårsläpp och namnet är en ordlek på den traditionsenliga gamla öltypen Altbier.

Så här beskriver och berättar Nils Oskar själva ölet, tanken bakom och lanseringen av CTRL ALT DELETE.

"Knappt är julen över och det är redan dags för nästa lansering. Denna kommer att finnas tillgänglig på Systembolaget mellan den 1 mars - 31 maj. Lagom till första vårmiddagen med andra ord. Under 1800-talet ersatte lagerölet många traditionella öltyper i Europa. Det överjästa ölet fick se sig besegrat av det underjästa. Altbier dog dock aldrig ut. Nils Oscar Company ger härmed sin tolkning av öltypen Altbier som en traditionell överjäst klassiker. Nils Oscar Ctrl Alt Delete har en vacker färg, mjuk smak och passar utmärkt till bland annat grillat. Artikelnumret är 1437-03. Skynda att fynda! 
1800-talets segertåg drog över Europa och det innebar bland annat att många traditionella överjästa öltyper fick ge vika för det mer populära underjästa lagerölet. Men som sagt var, Altbier finns fortfarande kvar. Alt som betyder gammal på tyska syftar till att ölet är överjäst (man har använt sig av den gamla jäsningsmetoden). Nils Oscar Company har gjort en egen tolkning av denna öl  och lanserar nu en vackert kopparfärgad öl  som är kryddad med fin humle från Spalt. Självklart doftar den himmelskt där harmoni och balans går hand i hand. Smaken är mjuk och följsam. Arom av münchenermalt vägs mot en frisk och fruktig doft av humle. En drömkombination helt enkelt! Nils Oscar Ctrl Alt Delete har lätt rostade toner och en välbalanserad beska som passar utmärkt till grillade maträtter, rostade rotfrukter, sallader eller varför inte en bit hårdost?  "

Ölet finns alltså på systembolaget mellan den 1 mars - 31 maj och kommer att kosta 19,50 och har Artikelnumret är 1437-03

1 kommentar:

  1. Den var inget vidare; varken god eller särskilt typriktig. /Mattias

    SvaraRadera