onsdag 29 augusti 2012

Mörkare tider, mörk öl, och fest.

Oktoberfest!


Nu släpper många av bryggerierna runt om i landet sina oktober fest öl och en av dom är St eriks bryggerier med Jessica Heidrich i spetsen. 


Traditionellt sett är oktoberfest en ljus lager men S:t Eriks har i år valt att lansera en mörkare och ännu mer matvänlig bryggd. Jessica Heidrich version av oktoberfestölen är gjord på fyra olika maltsorter - pilsner, carapils, caramunich och choklad. Som alltid har Jessica adderat en modern twist samt skapat balans genom att använda det amerikanska humlet chinook samt centennial.

Med sin blandning av klassik malt och modern amerikanska humle kan S:t Eriks Oktoberfest liknas vid ett par lederhausen med Stars and Stripes, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. I och med min tyska bakgrund har jag en stor förkärlek för det rustika köket. -Vi har därför gjort ett fylligare matöl som passar mycket väl till smakrik mat med både syrlighet och sötma"

S:t Eriks Oktoberfest är en mörk rödbrun lager med rostad, fyllig, maltig smak med inslag av kaffe, rågbröd, humle och mörk choklad. Det har en lång aromatisk eftersmak med rostade toner, choklad och en uppiggande citrusaktig humle. Oktoberfest passar inte bara ypperligt till det bayerska köket utan även till rätter på våra lokala höstråvaror så som rotsaker, svamp och vilt.


Försäljningsperiod: 1 september – 14 november
Alkohol: 5,3 % (330 ml)
Pris: 16:90 kr
Systembolagets art. nr: 11253-03

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar