söndag 7 oktober 2012

Sextimmars köttfärsås i Crock-pot.

Nu har jag än en gång slängt ihop sköna ingredienser i "pottan" och denna gång blev det en köttfärssås som är bus-enkel! Om man han en Crock Pot det vill säga.

Ingredienser:

1 kg köttfärs

Steks lite åt gången för att så mycket köttyta som möjligt ska får en bra karamelisering, (ja ni läste rätt, karamelisering, det är vad som sker när ni bryner något, det finns nämligen sockerarter i köttprotein som du vill karamelisera så det smakar mustigare och får en aptitlig färg)

2 stora morötter
300 g rotseller
2 stora gula lökar
1 vitlök
1 kruka finhackad persilja
1 kruka finhackad timjan

Mixas mycket fin i en matberedare, (italienarna brukar mala i en köttkvarn , men jag anser att detta funkar bra.) Mixet souteras på medelvärme en lång stund så det även här sker en karamelliseing och grytan så blir mustigare.

I detta hällde jag ner

1 flaska rödvin (Det var en Periquita Reserva som åkte ner i fräset.)
En skvätt kalvfond
En nypa socker
2 burkar krossade tomater.

Detta fick puttra i pannan i ca 30 min innan det fick åka ner tillsamman i "potten" med den frästa köttfärsen.

Nu har allt samman få gå i crock potten i ca 6-7 timmar för att alla smaker verkligen skulle få gå ihop och jag lovar dig att det är himmelskt gott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar