söndag 7 oktober 2012

Sextimmars köttfärsås i Crock-pot.

Nu har jag än en gång slängt ihop sköna ingredienser i "pottan" och denna gång blev det en köttfärssås som är bus-enkel! Om man han en Crock Pot det vill säga.

Ingredienser:

1 kg köttfärs

Steks lite åt gången för att så mycket köttyta som möjligt ska får en bra maillard och karamellisering.

2 stora morötter
300 g rotseller
2 stora gula lökar
1 vitlök
1 kruka finhackad persilja
1 kruka finhackad timjan

Mixas mycket fin i en matberedare, (italienarna brukar mala i en köttkvarn , men jag anser att detta funkar bra.) Mixet souteras på medelvärme en lång stund så det även här sker en karamelliseing och grytan så blir mustigare.

I detta hällde jag ner

1 flaska rödvin (Det var en Periquita Reserva som åkte ner i fräset.)
En skvätt kalvfond
En nypa socker
2 burkar krossade tomater.

Detta fick puttra i pannan i ca 30 min innan det fick åka ner tillsamman i "potten" med den frästa köttfärsen.

Nu har allt samman få gå i crock potten i ca 6-7 timmar för att alla smaker verkligen skulle få gå ihop och jag lovar dig att det är himmelskt gott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar