tisdag 9 oktober 2012

Vildsvins-pulled pork i Crock-Pot.

För en tid sen gå testade jag att göra pulled pork av vildsvinskarré och rökt sidfläsk i pottan, och det blev helt MAGISKT!!!
Jag kryddade grytan helt på fri hand, så om nu testar detta så tycker jag bara ni ska krydda efter eget huvud.

Klicka på bilden för att se den stor


Vildsvinskarre i hel bit fryst
Rökt sidfläsk i hel bit fryst
Vildoregano eller oregano
Rödlök hackad
Vitlök hackad
whisky en stor skvätt
Chef paul köttkrydda (http://www.chefpaul.com/seasoning),
Paprikapulver
Kanel
Farinsocker
Tomatpuré.

Lägg allt samman i grytan och kör på låg effekt i 10 timmar.


Klicka på bilden för att se den stor

Allt ingredienser läggs  ner i grytan utan att bryna eller på något annat sett förädla före långkokningen.

plocka upp köttet för kylning och spara sås och "grönsaker" separat. ( det går naturligt vis att tillreda allt varmt om man vill det 
Om sås och kött är nedkylt så ta bort fettet från såsen  och mixa den slät med en handmixer och smaka upp med mera whisky och HP-sås.
köttet plockas och rivs isär (pulled pork) och värms upp i såsen.

Servera på smörstekt stenugnsbakat bondbröd med gräddfil och en enkel sallad. ojojoj säger jag bara.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar