onsdag 7 november 2012

Vau de Ville, bistro med stort B.


Mitt på Norrmalmstorg står en svart byggnad många inte ens tänker på. Vissa ser en Pressbyrå och tror sig veta att det är ett fik eller någon i huset ovanför pressbyrån, jag har hört folk referera huset som fyllesnurran efter som det har funnits en pub/restaurang utan ambitioner i huset.

Så rätt ni har haft och så fel ni har nu, det är nämligen så att i det svarta huset på Norrmalmstorg ligger nu en fantastisk fransk bistro vid namn Vau de Ville, en fransk bistro med rakt igenom WOW-känsla på allt som serveras och det är helt klart prisvärt, men ett varningens finger, priserna kommer ”justeras” framåt årsskiftet.

Det är Sasha Smederev, som även driver Buco Nero i Vasastan, och han har ambitionen att det ska vara klassisk fransk mat utan konstigheter och det tycker jag verkligen att det är.

Det är verkligen värt en omväg om man inte är i krokarna runt Norrmalmstorg så ofta.
En bild säger mer än tusen ord, så jag bjuder på en kavalkad av exempel på vad som finns på menyn och om inte detta får er att bli sugen på att besöka Vau de Ville så vet jag inte vad. 

Ostron Rockefeller, Spenat- och Gruyerostgratinerade ostron

Roquefortsniglar 

Anklever med långkokt oxbringa, grillad brioche
 och egengjord paradisäppelgele

Rödingfilé Florentine

Rödtung ala meuniere med syltade kantareller och tomattungor
Hare i dijonsås med spenatpätzle och syltade gröna tomter.


Ankcassolé  Confiterat anklår och lammerguez

Färska fikon med rostade nötter, granatäpple, Smetana & honung

Klassisk tarte tatin med vaniljglass

En stor 80-talsfavorit Friterad camembert med
 hjortronmylta och friterad persilja

Jo just det! Det finns en fantastisk bar med riktigt goda drinkar man kan njuta av både före och efter maten. 

 


Jag vill också passa på att tacka mitt sällskap under kvällen, Sous chef Johan Lundin från Vau de Ville, Agnieszka på Spot and tell och Kari från Spisat.

1 kommentar:

  1. Jag har bara ätit lunch där en gång. Det var riktigt gott, men servicen var inget vidare. Vi fick vänta ruskigt länge på att få betala. De hade visst någon ursäkt om att de hade för få kort-terminaler, men det gör mig inte gladare.

    /Mattias

    SvaraRadera