fredag 2 mars 2012

Sveriges största hemmabrunch

Fazer lanserar ett nytt satigt bröd med torkad frukt, personligen tycker jag de var riktigt goda med riktigt stark lagrad ost efter som brödet är bakad med semitokade aprikoser och tranbär, en riktigt trevlig brytning.

I samband med lanseringen av brödet så anordnar Fazer även "Sveriges största hemmabrunch" och skriver så här i sitt pressmeddelande.


Nu lanserar Fazer Fruktkusar, ett mörkt fruktspäckat portionsbröd med naturlig sötma från solmogna aprikoser och tranbär. Fazer firar nyheten genom att bjuda in till Sveriges största hemmabrunch. De 500 svenskar som anmäler sig först via Fazers Facebook-sida får en påse Fruktkusar som utgångspunkt att arrangera sin egen brunch. Sveriges största hemmabrunch äger rum den 3 och 4 mars i år.
När Fazer utvecklade receptet till Fruktkusar var utmaningen att baka ett bröd som är lika fruktigt och gott som de fruktbröd som säljs i lokala bagerier. Resultatet är en kuse som är fullspäckad med aprikoser och tranbär, som ger sötma på helt naturlig väg. Gula linfrön, solrosfrön och hirs ger fyllig smak och härlig konsistens.

Aprikoserna och tranbären gör att brödet gifter sig väl med lite saltare pålägg som lagrad ost, parmaskinka eller bacon, pålägg som passar bra vid helgens långfrukost eller brunch.

- Vi hoppas på full uppslutning till Sveriges största hemmabrunch! Den växande skara svenskar som tar sig tid att njuta av brunch på helgerna kommer säkert att uppskatta Fruktkusar som är något av en finsmakarprodukt i brödhyllan. Det känns roligt att eventet inte har några geografiska begränsningar, då hemmabrunch är en företeelse som är populär i hela landet, säger Lisa Söderholm, produktchef på Fazer Bageri & Konfektyr.

Det är möjligt att anmäla sig till eventet från och med idag via ”events” på Fazer Sveriges Facebook:https://www.facebook.com/#!/fazersverige. Eventet är öppet för alla att anmäla sig till, fram till kl 12 den 28 februari eller tills att de 500 platserna är fyllda.

Fruktkusar ingår i Fazers Finaste mycket framgångsrika kusefamilj, med syskonen Frökusar och Havrekusar. Fazers Finaste Fruktkusar innehåller sex portionsbröd och väger 420 gram. Cirkapris är 26 kronor.

För mer information, vänligen kontakta:Lisa Söderholm, produktchef Fazer Bageri & Konfektyr
Telefon: 08-470 73 08, e-post: lisa.soderholm@fazer.com

söndag 26 februari 2012

CTRL ALT DELETE Nils Oscars nya vårsläpp

Ett nytt öl för en teknikgeneration? Dataspelsöl?
CTRL ALT DELETE heter Nils Oscars nya vårsläpp och namnet är en ordlek på den traditionsenliga gamla öltypen Altbier.

Så här beskriver och berättar Nils Oskar själva ölet, tanken bakom och lanseringen av CTRL ALT DELETE.

"Knappt är julen över och det är redan dags för nästa lansering. Denna kommer att finnas tillgänglig på Systembolaget mellan den 1 mars - 31 maj. Lagom till första vårmiddagen med andra ord. Under 1800-talet ersatte lagerölet många traditionella öltyper i Europa. Det överjästa ölet fick se sig besegrat av det underjästa. Altbier dog dock aldrig ut. Nils Oscar Company ger härmed sin tolkning av öltypen Altbier som en traditionell överjäst klassiker. Nils Oscar Ctrl Alt Delete har en vacker färg, mjuk smak och passar utmärkt till bland annat grillat. Artikelnumret är 1437-03. Skynda att fynda! 
1800-talets segertåg drog över Europa och det innebar bland annat att många traditionella överjästa öltyper fick ge vika för det mer populära underjästa lagerölet. Men som sagt var, Altbier finns fortfarande kvar. Alt som betyder gammal på tyska syftar till att ölet är överjäst (man har använt sig av den gamla jäsningsmetoden). Nils Oscar Company har gjort en egen tolkning av denna öl  och lanserar nu en vackert kopparfärgad öl  som är kryddad med fin humle från Spalt. Självklart doftar den himmelskt där harmoni och balans går hand i hand. Smaken är mjuk och följsam. Arom av münchenermalt vägs mot en frisk och fruktig doft av humle. En drömkombination helt enkelt! Nils Oscar Ctrl Alt Delete har lätt rostade toner och en välbalanserad beska som passar utmärkt till grillade maträtter, rostade rotfrukter, sallader eller varför inte en bit hårdost?  "

Ölet finns alltså på systembolaget mellan den 1 mars - 31 maj och kommer att kosta 19,50 och har Artikelnumret är 1437-03