måndag 9 april 2012

Sommarens enklaste grilltillbehör och det grymma grillvinet Rib Shack Red

Nu är det inte långt kvar fören vi kommer känna doften av kol och stora köttbitar var vi än oss vänder, det är ju snart dags att börja grilla om ni inte redan har gjort det.


Med det i tanken, gjorde jag rostad potatis i sin enklaste form i ugnen och slogs av snilleblixten att den matiga tomatsås jag brukar då och då, skulle funka grymt bra i kombo med potatisen.


Tomatsåsen hade jag redan klar efter som när jag gör den så gör jag rätt mycket som jag kan ha som grund till olika pastasåser eller soppor och grytor och den går utmärkt att ha i frysen.

Tillred såsen med  mycket lök, som ska vara i ganska stora bitar så såsen blir matig, vitlök och krossade tomater,valfria goda örter, salt, peppar, olivolja, lite socker och en skvätt god vinäger som tex sherryvinäger. Puttra länge. Thats it! 

När potatisen kom rykande och krispig ur ungen blandade jag helt sonika ner tomatsåsen med potatisen och vilken fantastisk kombo det blev till min, ja i det här fallet steka entrecôte. Men i sommar ska den få svettas på grillen.


Det här är så enkelt att ni bara måste prova det hemma och tänk vad mycket glädje ni kommer ha av att ha en massa god färdig tomatsås till allt ni vill laga.

Om vi ändå är inne på goda smaker så vill jag passa på att rekommendera det sydafrikanska vinet Rib Shack Red, som jag tror kommer bli sommarens stora grillvin. Helt fantastiskt bra till min "tomat- och lökrostad potatis" och den perfekt rosa och saftiga entrecôten.Rib Shack Red kostar 89 kr och har en mörk röd färg. Stor fruktig doft med lätt inslag av rökighet och mörka bär. Rätt fylligt fruktigt och smakrikt med mörka bär och lätt rökighet.

Spring och köp kött och potatis goda grönsaker, gott vin och njut in den våren och sommaren i grillos god dryck och goda vänners sällskap.