tisdag 22 maj 2012

Mathias Dahlgren och Jessica Heidrich släpper öl med "svenska smaker"

S:t Eriks & Mathias Dahlgren #1 Enbär är det första ölet i Mathias Dahlgrens bryggsamarbete med Jessica Heidrich och hyllade S:t Eriks Bryggeri i Sigtuna. Tillsammans planerar de en gemensam serie öl utifrån Mathias Dahlgrens filosofi om det naturliga köket som handlar om att framhäva varje enskild råvaras fulla potential.
Genom samarbetet sätter Mathias Dahlgren för första gången sitt namn på en produkt.

– Jag gillar öl, både som törstsläckare och till maten. Det är en
viktig del av vårt gastronomiska kulturarv och ingen dryck passar
bättre till det traditionella svenska kökets smaker. Med Jessica
har jag hittat rätt person för att inleda en innovationsprocess. Vi talar samma språk områvarorna och smakerna i ölen, precis som när jag talar med kockarna i köket då vi skaparnya maträtter. Vår gemensamma ambition är att förenkla smakerna, renodla och lyfta framdet bästa i varje enskild råvara, säger Mathias Dahlgren.
Det första ölet i mötet med Jessica Heidrich är ett friskt lageröl med ren smak av enbär sommatchas av den uppiggande Cascade humlen. Enligt Mathias passar ölet lika bra direkt urflaskan i den vedeldade bastun som i ett elegant dryckesglas till svenska delikatesser somlöjrom, röding, havskräftor och tartar på viltkött.
– Det finns naturliga grapefruktiga aromer och smaker i Cascadehumlen som perfektframhäver de lätta, läckra och fräscha tonerna från enbären, säger Jessica Heidrich. Det ärotroligt inspirerande att arbeta med Mathias Dahlgren och tillsammans få skapa nyaupplevelser. Öl är en fantastisk måltidsdryck som vi båda vill lyfta fram, samtidigt som vi får
förmedla vår stora kärlek till smak och doft. Med #1 Enbär har vi skapat ölvärldens
motsvarighet till en elegant Gin & Tonic eller en Dry Martini med citrustwist.
Försäljningen av S:t Eriks & Mathias Dahlgren #1 Enbär sker på Mathias Dahlgrensrestauranger Matbaren och Matsalen 17 april samt genom Systembolagetsbeställningssortiment 19 april. Alkoholhalten är 5 procent och priset 18:90 kronor för 330 ml.Under lanseringen på Mathias matbar så hade Mathias komperat riktigt fina små aptitretare som passade fatastiskt bra med enbärs och citrustonerna i det törstsläckande ölet.