fredag 7 september 2012

Blossa12


I dag hade Blossa sitt årliga glöggmingel och där presenterades den nya smaken på Blossa12 och det är yuzu/ingefära, en härligt vuxen syrlig smak med en subtil underton av ingefära och lätt sötma som i vissa stunder påminner om citronlikör.

Jag tänkte genast på att blossa 12 skulle fungera utmärkt i drinksammang, som en bas för tex en "glöggdrya" gin, blossa12, och kanske lite soda och gari på en tandpetare i ett dryaglas, det är något jag ska testa i alla fall.
Blossa beskriver själv årets glögg såhär:

FJÄRRAN ÖSTERN SMAKSÄTTER BLOSSAS ÅRGÅNGSGLÖGG 2012
Den populära årgångsglöggen från BLOSSA firar 10 år. I år kommer inspirationen från Östasien vilket ger avtryck i smaksättningen som består av yuzu i kombination med kryddstark ingefära. Yuzu är en citrusfrukt som odlas i Japan och dess smak kan enklast beskrivas som en blandning av grapefrukt och mandarin.
BLOSSAs årgångsglögg är en uppskattad tradition. Sedan 2003 har årgångsglöggen fått smak av bland annat pomerans, blåbär och saffran. Tioårsjubilaren BLOSSA 12 har i år fått smak av citrusfrukten yuzu och ingefära. Resultatet är ett spännande smakmöte där svensk glöggkultur möter fjärran österns frukt. Kombinationen av yuzu och ingefära ger en utsökt
balans mellan sötma och syrlighet i glöggen. BLOSSA 12 har en doft av ingefära, grapefrukt och mandarin, som följs av de traditionella glöggkryddorna.
– BLOSSA 12 smakar gott rumstempererad, varm eller kall med söta tilltugg som mandelpepparkakor och marsipangrisar, säger Åsa Orsvärn, chief blender på BLOSSA. Det söta ger en bra balans till syran i glöggen. Mild ost med fikonmarmelad eller en tallrik med färsk och torkad frukt, som vinteräpplen, mandariner, sharon och dadlar passar också utmärkt, fortsätter Åsa.
Till årets glögg har sammanlagt 7000 liter yuzujuice gått åt. Yuzu äts inte färsk eftersom den är väldigt sur och fylld med kärnor – den pressas istället till juice, som används till smaksättning av såser, vinäger, drycker och marmelad i de östasiatiska köken. Även yuzufruktens skal tas tillvara och används som dekoration till mat eller i kanderad form.
Förutom spännande smakkombinationer uppskattas även designen av BLOSSAs årgångsglögg, som ändrar utseende från år till år. Designbyrån McCann Stockholm står bakom utseendet på årets flaska. Den är vit med röd kork, och pryds av koordinaterna till staden Kochi på ön Shikoku i Japan där yuzujuicen till årets glögg är tillverkad. En nyhet för BLOSSAs klassiska glöggvarianter är att de också har fått en ny design i år.
BLOSSA 12 finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 14 september och kan från samma datum beställas via www.bokablossa.nu. BLOSSA 12 kostar 94 kr.
Läs mer om BLOSSAs sortiment på www.blossa.se. Besök även facebook.com/blossaglogg

onsdag 5 september 2012

Stockholm Beer and Whisky Festival | Taste Experience 2012


Äntligen är det dags för ett av årets höjdpunkter Stockholm Beer and Whisky Festiva, och även i år är smakmässan Taste Experience med för att göra smakupplevelsen komplett. 

Förra året blev en dundersuccè och jag tror inte att årets mässa kommer göra någon besvikelse.

Här kommer information för er som ska dit så ni kan planera mässupplevelsen till perfection

Information om årets mässa

Datum: 27-29 september & 4-6 oktober
Plats: Nackastrandsmässan, Nacka Strand, Stockholm
Besöksadress: Augustendalstorget 6 131 52 Nacka Strand
Åldersgräns: 20 år
Öppettider Allmänhet:

Första helgen:
Torsdagen den 27/9: 15-23
Fredagen den 28/9: 12-23
Lördagen den 29/9: 11-24

Andra helgen:
Torsdagen den 4/10: 15-23
Fredagen den 5/10: 12-23
Lördagen den 6/10: 11-24
Öppetider Fackfolk:
Torsdagen den 27/9: 12-23
Torsdagen den 4/10: 12-23

Entrébiljett allmänhet: Två mässor - en biljett!
219:- inkl ditt eget provningsglas som du naturligvis får ta med dig hem (det finns gott om sköljställen i hallarna) och Ölskola I i mån av plats. Entrébiljetten gäller till både Stockholm Beer & Whisky Festival och Taste Experience, hall I och hall II som ligger i direkt anslutning till varandra.
Biljetter har nu släppts
Boka biljetterna på Ticnet.
 

Det går även bra att köpa biljetter direkt i dörren. Företag&Grupper beställer biljetter/företagspaket/upplevelse på telefon eller info@stockholmbeer.se. Läs mer under fliken Företag&Grupper. 
Företag & Grupper
Vi skräddarsyr er kväll, se fliken Företag & Grupper eller ring:  +46(0)8 662 94 94 / info@stockholmbeer.se

Entrébiljett för Fackfolk
Stämplad fackbiljett erhålls från er leverantör/vår utställare och lämnas komplett ifylld i vår entré. Kontakta era leverantörer för fackbiljetter. Fackbiljetter kan även beställas på info@stockholmbeer.se med komplett företagsnamn, adress, kontaktperson, org. nr.
Rullstol: Ledsagare går gratis på samma biljett.
Kommunikationer:
Buss
443 från Slussen (vid saltsjöbanan)
71 från Kungsträdgården
840 från Handen

Båt M/S Ballerina från Nybrokajen och Lidingö. Från Frihamnen vardagar.
Bil Väg 222 mot Gustavsberg avfart Nacka Strand Observera att 0% alkohol och bilkörning gäller. Vi samarbetar med trafikpolisen.