tisdag 9 oktober 2012

Vildsvins-pulled pork i Crock-Pot.

För en tid sen gå testade jag att göra pulled pork av vildsvinskarré och rökt sidfläsk i pottan, och det blev helt MAGISKT!!!
Jag kryddade grytan helt på fri hand, så om nu testar detta så tycker jag bara ni ska krydda efter eget huvud.

Klicka på bilden för att se den stor


Vildsvinskarre i hel bit fryst
Rökt sidfläsk i hel bit fryst
Vildoregano eller oregano
Rödlök hackad
Vitlök hackad
whisky en stor skvätt
Chef paul köttkrydda (http://www.chefpaul.com/seasoning),
Paprikapulver
Kanel
Farinsocker
Tomatpuré.

Lägg allt samman i grytan och kör på låg effekt i 10 timmar.


Klicka på bilden för att se den stor

Allt ingredienser läggs  ner i grytan utan att bryna eller på något annat sett förädla före långkokningen.

plocka upp köttet för kylning och spara sås och "grönsaker" separat. ( det går naturligt vis att tillreda allt varmt om man vill det 
Om sås och kött är nedkylt så ta bort fettet från såsen  och mixa den slät med en handmixer och smaka upp med mera whisky och HP-sås.
köttet plockas och rivs isär (pulled pork) och värms upp i såsen.

Servera på smörstekt stenugnsbakat bondbröd med gräddfil och en enkel sallad. ojojoj säger jag bara.



söndag 7 oktober 2012

Sextimmars köttfärsås i Crock-pot.

Nu har jag än en gång slängt ihop sköna ingredienser i "pottan" och denna gång blev det en köttfärssås som är bus-enkel! Om man han en Crock Pot det vill säga.

Ingredienser:

1 kg köttfärs

Steks lite åt gången för att så mycket köttyta som möjligt ska får en bra karamelisering, (ja ni läste rätt, karamelisering, det är vad som sker när ni bryner något, det finns nämligen sockerarter i köttprotein som du vill karamelisera så det smakar mustigare och får en aptitlig färg)

2 stora morötter
300 g rotseller
2 stora gula lökar
1 vitlök
1 kruka finhackad persilja
1 kruka finhackad timjan

Mixas mycket fin i en matberedare, (italienarna brukar mala i en köttkvarn , men jag anser att detta funkar bra.) Mixet souteras på medelvärme en lång stund så det även här sker en karamelliseing och grytan så blir mustigare.

I detta hällde jag ner

1 flaska rödvin (Det var en Periquita Reserva som åkte ner i fräset.)
En skvätt kalvfond
En nypa socker
2 burkar krossade tomater.

Detta fick puttra i pannan i ca 30 min innan det fick åka ner tillsamman i "potten" med den frästa köttfärsen.

Nu har allt samman få gå i crock potten i ca 6-7 timmar för att alla smaker verkligen skulle få gå ihop och jag lovar dig att det är himmelskt gott.