Mitt på Norrmalmstorg står en svart byggnad många inte ens tänker på. Vissa ser en Pressbyrå och tror sig veta att det är ett fik eller någon i huset ovanför pressbyrån, jag har hört folk referera huset som fyllesnurran efter som det har funnits en pub/restaurang utan ambitioner i huset.
Så rätt ni har haft och så fel ni har nu, det är nämligen så att i det svarta huset på Norrmalmstorg ligger nu en fantastisk fransk bistro vid namn Vau de Ville, en fransk bistro med rakt igenom WOW-känsla på allt som serveras och det är helt klart prisvärt, men ett varningens finger, priserna kommer ”justeras” framåt årsskiftet.
Det är Sasha Smederev, som även driver Buco Nero i Vasastan, och han har ambitionen att det ska vara klassisk fransk mat utan konstigheter och det tycker jag verkligen att det är.
Det är verkligen värt en omväg om man inte är i krokarna runt Norrmalmstorg så ofta.
En bild säger mer än tusen ord, så jag bjuder på en kavalkad av exempel på vad som finns på menyn och om inte detta får er att bli sugen på att besöka Vau de Ville så vet jag inte vad.
Det är Sasha Smederev, som även driver Buco Nero i Vasastan, och han har ambitionen att det ska vara klassisk fransk mat utan konstigheter och det tycker jag verkligen att det är.
Det är verkligen värt en omväg om man inte är i krokarna runt Norrmalmstorg så ofta.
En bild säger mer än tusen ord, så jag bjuder på en kavalkad av exempel på vad som finns på menyn och om inte detta får er att bli sugen på att besöka Vau de Ville så vet jag inte vad.
Ostron Rockefeller, Spenat- och Gruyerostgratinerade ostron |
Roquefortsniglar |
Anklever med långkokt oxbringa, grillad brioche och egengjord paradisäppelgele |
Rödingfilé Florentine |
Rödtung ala meuniere med syltade kantareller och tomattungor |
Ankcassolé Confiterat anklår och lammerguez |
Färska fikon med rostade nötter, granatäpple, Smetana & honung |
Klassisk tarte tatin med vaniljglass |
En stor 80-talsfavorit Friterad camembert med hjortronmylta och friterad persilja |
Jo just det! Det finns en fantastisk bar med riktigt goda drinkar man kan njuta av både före och efter maten.
Jag vill också passa på att tacka mitt sällskap under kvällen, Sous chef Johan Lundin från Vau de Ville, Agnieszka på Spot and tell och Kari från Spisat.