torsdag 20 december 2012

Jullunch för stockholms hemlösa

Det finns så många i Stockholm som en god jul, INTE är en självklarhet för.

 I morgon Fredagen den 21 december kl 11.00 är det jullunch i Kungsträdgården vid Stora scenen. Där bjuds alla hemlösa på skinkmackor och gröt!

Det går också bra att komma ner och visa sitt stöd för de som är utsatta och helt enkelt köppa din grötlunch och din skinkmacka för 100 kr, pengar som oavkortat går till Stadsmissonen Där en viktig dag där jag tycker att så många som möjligt kommer ner till kungsträdgården i Stockholm ok

Ett stor del av Sveriges kockelit kommer vara på plats och visa sitt stöd och frivilligt och idellt ställer sig och och griljera skinka och koka gröt så att många kommer kunna bli mätta betalande eller hemlös.

De kockar och restaurangprofiler ni kommer se i morgon trots julbord och julstök på sina egna krogar är: Niklas Ekstedt, Melker Andersson, Paul Svensson, Sigrid Bárány, Stefano Catenacci, Abbe Ibrahim, Lisa Lönner, Tom Sjöstedt, Sören Ahlbom, Nisse Molinder, Micke Göransson, Daniel Räms, Viktor Westerlind, Jacob Holmström, Leo Frodell, Sven-Åke Larsson, Lisa Lindström och Martin Brag.
Även artisterna Lasse Lindbom, Mats Ronander, Dan Hylander, Magnus Lindberg, Patrik Isaksson, Lili & Susi och Mats ”Gaffa” Karlsson ställer upp och kommer att spela på stora cenen under jullunchen.

Som det ser ut nu har ca 1600 personer anslutit sig och anmält intresse via "lunchens" Facebookeventsida

Samsung som ställer upp med köken så vi kan laga lunche har redan börjat bidra till insamlingen och skänker 150.000 kr till Stockholms Stadsmission.

Audi Forum i hörnet Kungsträdgårdsgatan/Hamngatan kommer tömma den på bilar och öppna värmestuga för den som vill värma sigmellan kl 11- 15 Där bjuder Audi Stockholm in till fika för 20 kr som går direkt till Stadsmissionens bössa, men är gratis för hemlösa.

Andra som ska nämnas för att de ställer upp är:
Yvonne och Mirjam på Kungsträdgården, Peter på Yellow Line, Jocke på Denckert El, Erik och Håkan på Sanifix, Richard på RGR Security, Anders på ICA, Kalle och Mattias på Great Works och Micke på Sita.
Jag tycker du ska gå in och dels gilla Lunch för hemlösas facebooksida och sen anmäla dig att du kommer på Eventets egen sida och naturligtvis dyka upp och köpa årets viktigaste lunch.

Ta gärna med en julklapp till jullunchen på fredag! Mössa, vantar, halsduk, underkläder och strumpor är uppskattade presenter bland Stockholms hemlösa.

Visst ses vi ? 

Hälsningar
Micke Göransson
ScandinaAsian Taste