onsdag 2 januari 2013

Garlic Cone, vitlöksälskarens bäste vän

God fortsättning alla fantastiska gastronomer!

Lite som amen i kyrkan när man jobbar runt mycket människor i jultider så har jag också fått påhälsning av herr förkylning, men EFTER nyårshelgen med festligheter och annat skoj, kors i taket!

Men med det i åtanke tänkte jag att jag skulle trycka i mig en massa vitlök, det sägs ju att det hjälper mot just förkylning och så är det grymt gott också, så varför inte slå två flugor i en smäll, tänkte jag!

Det jag lagade tänker jag inte lägga upp i sin helhet, för så spännande var det inte.
Rostade rotsaker och rödlök och så klart en hel vitlök, skalade klyftor som fick rosta med, serverad med en skiva halstrad skinka (ja julskinkan)  tillsammans med med soltorkad-tomatpesto ( köpt på burk, ja jag vet, men det har varit jul och massor med matlagning.)
Men det blev riktigt gott!


Jag älskar verkligen vitlök och mat där man kan ha i mycket vitlök, lånkokt chili, thaimat , mexikanskt osv, men jag tycker det är drygt att skala vitlök om det är mycket.

Hur har jag löst det då? Jo jag har skaffat en Garlic Cone, en fiffig liten strut som man lägger i en eller fler klyftor i och gummit i konen "gnider" bort skalet blixtsnabbt och du har fint skalade klyftor på nolltid.
Nästa gång jag ska göra egna inlagda vitlökar så kommer det underlätta något så otroligt!


Garlic Cone kan man bla köpa på Ninas mat för en 50-lapp och en mycket trevlig investering, om du är en vitlöksälskare som inte gillar att skala.

Ikväll kommer inga vampyrer och tar mig det kan jag lova, och jag ska nog inte lämna lägenheten för allas trevnad.

God fortsättning och gott gastronomiskt år på er alla.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar