tisdag 26 februari 2013

Ännu ett pulled pork-recept

Ja det finns ju inte ett pulled pork-recept där ute och med mitt så blir det ett till, men fasen vad gott det är!
Ännu en gång har min vapendragare Crock-Poten, nu i ny tappning, jag har nämligen uppgraderat mig till en nyare variant med glaslock och digital timer, lite så där för att ligga i framkant ;)Denna gång så hade jag inte så mycket ingredienser att leka med och dessutom en skinkstek, vilket inte är min favorit när man ska göra långkok MEN! Jag hade bacon-fett  och fett är precis vad skinksteken saknar, så jag tänkte, "kör i vind" och det var precis vad jag gjorde med en fantastiskt resultat.

Och istället för ett recept så tänkte jag låta bilderna tala.


Skinkstek, baconfett, vitlök, rödlök salt, peppar och BBQsås med whiskysmak och oregano

Jag tycker att en Garlic Cone är en fantastisk kompis när man ska skala mycket vitlök

Hacka lök och vitlök
Bryn löken i baconfettet så att allt gott socker i löken blir ordentligt karamelliserat och alla smaker göttar ihop sig. lägg löken i botten "pottan"


Skär tjocka skivor av köttet och salta väl. 

Precis som med löken, bryn ordentligt¨i baconfettet så att en bra maillard-reaktion (stekyta). Lägg köttet på löken.


"Bränn" ut pannan ordentligt så du får med dig alla goda smaker 

Häll på ordentligt med BBQsås, skyn från pannan och lite vatten om det behövs för att täcka  köttet.

Krydda med oregano och tillaga köttet på läge 1 i 8 timmar.
Därefter lyft köttet och plocka isär det, (pull the pork) när det fått svalna något. Reducera den goda såsen och blanda ihop med "köttrivet".Här har jag serverat min pulled port med grönsaker, gräddfil lite mera BBQsås  i ett fullkornstortillabröd . jag kan säga att både jag och min polare som jag bjöd det här på blev både kladdiga och glada, 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar