Ja det finns ju inte ett pulled pork-recept där ute och med mitt så blir det ett till, men fasen vad gott det är!
Ännu en gång har min vapendragare Crock-Poten, nu i ny tappning, jag har nämligen uppgraderat mig till en nyare variant med glaslock och digital timer, lite så där för att ligga i framkant ;)

Denna gång så hade jag inte så mycket ingredienser att leka med och dessutom en skinkstek, vilket inte är min favorit när man ska göra långkok MEN! Jag hade bacon-fett och fett är precis vad skinksteken saknar, så jag tänkte, "kör i vind" och det var precis vad jag gjorde med en fantastiskt resultat.
Och istället för ett recept så tänkte jag låta bilderna tala.
 |
Skinkstek, baconfett, vitlök, rödlök salt, peppar och BBQsås med whiskysmak och oregano |
 |
Jag tycker att en Garlic Cone är en fantastisk kompis när man ska skala mycket vitlök |
 |
Hacka lök och vitlök |
 |
Bryn löken i baconfettet så att allt gott socker i löken blir ordentligt karamelliserat och alla smaker göttar ihop sig. lägg löken i botten "pottan" |
 |
Skär tjocka skivor av köttet och salta väl. |
 |
Precis som med löken, bryn ordentligt¨i baconfettet så att en bra maillard-reaktion (stekyta). Lägg köttet på löken. |
 |
"Bränn" ut pannan ordentligt så du får med dig alla goda smaker |
 |
Häll på ordentligt med BBQsås, skyn från pannan och lite vatten om det behövs för att täcka köttet. |
 |
Krydda med oregano och tillaga köttet på läge 1 i 8 timmar.
Därefter lyft köttet och plocka isär det, (pull the pork) när det fått svalna något. Reducera den goda såsen och blanda ihop med "köttrivet". |
 |
Här har jag serverat min pulled port med grönsaker, gräddfil lite mera BBQsås i ett fullkornstortillabröd . jag kan säga att både jag och min polare som jag bjöd det här på blev både kladdiga och glada, |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar