söndag 24 februari 2013

Gevrey-Chambertin Racines du Temps 09

Njutning har olika pris och i helgen blev det något högre.

Det är inte varje dag jag öppnar ett femhundrakronorsvin, men i helgen blev jag inbjuden till en av mina barndomsvänner, som också har en kock-bakgrund.
När vi får chans att träffas runt mat och dryck så pratar vi ofta igenom vad som ska ätas så att en bra dryck kan matchas och när jag fick veta att det serverades rosa-stekt anka, med krämiga puylinser, blandade svampar och sauterade endiver så visste jag direkt att jag hade chansen att öppna ett vin jag varit nyfiken på länge.
Det var ett bra tag sen jag smakade Gevrey-Chambertin Racines du Temps 09  men i smakminnet så var det en väldigt behaglig upplevelse av lätta eleganta frukter med tydlig pinot noir karaktär, fräsch syra och en hel del mineralitet, och minnet svek inte, det var verkligen en fullträff till den saftiga rosa-stekta ankan med knaprigt skin, de krämiga linserna och jordigheten i svampen.
Som en bonus gav endiverna en i detta fall en behaglig beska som förvandlades till en given medspelare i hela kompositionen, jag kan inte säga mer än att jag mådde rätt bra efter den middagen.Gevrey-Chambertin Racines du Temps 09 finns på beställningssortimentet. Vill ni få mer info om vinet så finns  det här http://www.fondberg.se/produkt/2194/gevrey-chambertin-racines-du-temps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar