torsdag 14 februari 2013

Matstylist javisst!

Jag har varit lite dålig på att skriva om mina olika uppdrag här, men nyligen så avslutades ett par filmer för Subway som spelades in i så kallad stop motion eller animering. det är det grymma animeringsteamet Koja ( Ullis och Tobbe) som står för att allt rör sig så otroligt snyggt i filmerna.
En sak ska man veta att mat och stop motion inte är de bästa av vänner, det är nämligen så att man tar en bild i taget och sätter ihop allt efteråt och en film på 10 sec kan ta 10-12 timmar att göra, det innebär att jag måste med mina små knep se till att allt håller sig fräscht väldigt länge fast det finns elaka studiolampor och annat.
Att matstyla är inte alltid så glamoröst som det låter utan ganska pressande och tungt men det är fantastiskt roligt när man ser slutresultatet.

Det spelades även in ett helt gäng filmer förra året som jag tänkte visa några av.
Något som jag märker är att ju fler filmer i en stil man gör, desto mer lär man sig av misstag och skapar knep för hur att hålla grejerna fräscha och snygga.

Tills de nya filmerna börjar rulla så kan nu kolla in ett par av de äldre jag har varit med och gjort.
Fler filmer på subway där jag varit inblandad i flertalet hittar du på http://www.youtube.com/user/SubwaysverigeSen fick jag nyligen bilderna från ett roligt jobb jag gjorde till Tidningen buffés januari-nummer, massa härliga soppor som jag plåtade tillsammans med Eva Hildén Smith http://www.labellerockette.com/. Hon är grym! Jag tycker själv bilderna blev fantastiska, vad tycker ni? ( alla bilder är ©Eva Hildén Smith och är skyddade av upphovsrättslagen)
2 kommentarer: