torsdag 6 juni 2013

Kom och smaka på Stockholm


Första dagen av Smaka på Stockholm är avklarad och vart man än vänder sig så ser man glada människor som njuter av sol, god mat och goda drycker.
Förutom alla fantastiska restauranger, som fyller hela ”kungsan” så pågår det varje dag kockdueller på stora scenen och i samband med dessa så tipsar Fondbergs vinexpert Thomas Östlund om passande viner till den fantastiska mat som kockarna komponerar under tidspress.
I går var bland annat den alltid lika duktige och karismatiske Göteborgskocken Robert Maglia som komponerade en lika enkel som fantastisk rätt på rå salmalax primörer och brynt smör spräckt med kalvfond, helt magiskt gott! Till det matchade Thomas en Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc, För att möta de härliga umamitonerna i fisken och de köttiga och feta smakerna i såsen så behövs ett vin med både frisk fruktig syra och en elegant men robust kropp och gärna med fat.
Precis det har Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc.
(nr 2051) 99 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar