fredag 23 augusti 2013

Brooklyn möter Södermalm på Debaser.


Mellan den 22- och 25 augusti så pågår en kulturfestival i Brooklyn-anda på Debaser i Stockholm.   
Och jag fick chans att provsmaka mat matchad med öl från brooklyn Brewery och prata lite med Debasers kökschef Mike Galvin från New york, som, tillsammans med Brooklyn Brewerys chefskock Andrew Gerson har tagit fram dessa otroliga rätter som man kan avnjuta under festivalen.

Tanken med maten är ju naturligtvis att fungera så bra som möjligt med Brooklyn Brewery´s olika utvalda öl och att en fantastisk smakharmoni innfinnersig mellan öl och mat, som bli mer och mer förekommande hos kockar och krögare som vet vad dom håller på med.

Kombinationerna vi fick smaka på var makalösa, så jag rekommenderar verkligen att besöka någon av de Debaser som erbjuder mat under festivalen.

Vin kommer alltid finnas som en naturlig del av gastronomiska kombinationer men öl och mat är faktiskt det nya svart och kommer bli en självklarhet i valet av vad du ska njuta av framöver.

pilgrimsmussel cheviche med melon och achiote smulsion matchad med en Sorachi Ace

Friterat jasminris med egengjord kimchi och ett ”sunny side up” ägg. Matchad med en brooklyn blast.
Rosastekt ankbröst med majspuré, lättsyrad zucchini och sotad purjolök. Matchad med Brooklyn Local 1

Bakat lammrack med potatis, pistage och kannelskum. Matchad med Brooklyn Local 2

I pressutskicket finns massor med info om festivalen och allt som händer, och jag rekommenderar verkligen att testa de olika mat- och ölupplevelser som går att njuta av och jag kan väl erkänna att jag fått upp ögonen för god mat i samband med att jag hör namnet Debaser, Otroligt bra!Pressmedelande:

 2013-08-15

 Brooklyn Brewery och Debaser presenterar:
Kulturfestivalen Brooklyn Sweden tar Brooklyn till Södermalm
I slutet av augusti återvänder kulturfestivalen Brooklyn Sweden till Sverige för andra året i rad. Festivalen är ett samarbete mellan Brooklyn Brewery och Debaser, som tar utvalda delar från Brooklyns kulturliv till Södermalm, Stockholm. 
Mellan 22-25 augusti fylls Debaser Slussen, Debaser Medis och Debaser Strand med musik, konst och mat från Brooklyn.

Brooklyn Sweden är en hyllning till stadsdelen Brooklyn i New York, en stadsdel som gjort sig känd för ett myllrande kulturliv. Förra årets festival kretsade främst kring musik, men i år satsas det även på konst, mat och dryck. Samtliga medverkande artister, konstnärer och kockar flygs in från Brooklyn för att skapa en känsla av att Brooklyn kommer till Södermalm. – Det finns en sorts ömsesidig kärlek mellan Brooklyn och Sverige, därför känns det extra roligt att under några kvällar kunna bjuda svenskar på ett smakprov av Brooklyns rika kulturliv. I år blir det inte bara grym musik, utan även mat- och konstupplevelser som jag är rätt säker på att de flesta svenskar inte sett tidigare, säger Claire Moyle, projektledare för Brooklyn Sweden.

Musik Både Brooklyn och Stockholm har gjort sig kända för att ha en väl utvecklad musikscen. I samarbete med Debaser har Brooklyn Sweden bokat flera Brooklyn-band i skilda stilar. Bland annat spelar EL-P hård och aggressiv hip hop, Lydia Lunch Retrovirus spelar provokativ noisemusik och Designer Drugs står för punishing electro-industrial punk.

Mat Brooklyn är en mångkulturell stadsdel, något som gjort att den typiska Brooklyn-maten är influerad av flera olika kök. Andrew Gerson, chefskock på Brooklyn Brewery, har särskilt tagit fram ett gäng Brooklyn-typiska rätter som kommer serveras under festivalen. Menyn presenteras under festivalens första dag, 22 augusti, i samband med mat- och musikfesten BBQ Blowout på Debaser Strand.

Film I samarbete med UrbanBikeWear.com presenteras den första svenska upplagan av Bicycle Film Festival under Brooklyn Sweden. Bicycle Film Festival grundades i New York 2001 av Brendt Barbur och är idag en av världens största cykelfilmfestivaler och har kommit att bli en stor katalysator i den internationella spridningen av cykelkultur. Bicycle Film Festival Stockholm invigs på Debaser Medis den 24 augusti klockan 15:30 av Brendt Barbur och avslutas med en stor efterfest och dj-maraton där bland andra HNNY och SVMK spelar. Biljetter säljs i dörren eller på Tickster.com.

Konst Årets Brooklyn Sweden-festival satsar mycket på videokonst. Bland annat bjuds besökarna på Found Footage Festival, en samling roliga, konstiga och galna VHS:er som i över tio års tid fyndats på loppis och hittats i soptunnor runt om i USA. I äkta Brooklynanda avslutas festivalen med ett stort knytkalas där besökare bjuds in att dela med sig av både mat och videokonst, arrangerat av den ideella organisationen Slideluck. 2013-08-15

Nedan följer en överblick av festivalens program. Hela programmet går att finna på: http://www.debaser.se/?s=BROOKLYN%2C+SWEDEN+2013
 För mer information vänligen kontakta: Henric Byström, kommunikationschef, Carlsberg Sverige henric.bystrom@carlsberg.se, +46 704 83 05 48 Burt McRoy, projektledare Debaser burt@debaser.se, +46 707 677 114
Elin Sleipnes, Pressansvarig Urban Bike Wear elin@urbanbikewear.com, +46 73 9651728

Andra länkar: www.brooklynbrewery.com

Bilder från Brooklyn Sweden 2012 hittar du här: http://www.flickr.com/photos/brooklynbrewery/sets/72157631452566320
 Program
Torsdag 22 augusti
Debaser Strand
BBQ Blowout med Fingers On The Pulse
Found Footage Festival
Live Curfew
DJ WWDIS
http://www.debaser.se/kalender/10640/
Fredag 23 augusti
Debaser Strand
Vänner & Bekanta
DJ Fingers on the Pulse
http://www.debaser.se/kalender/10641/
Fredag 23 augusti
Debaser Medis
DJ B-Line, Def
El-P
http://www.debaser.se/kalender/10614/
Fredag 23 augusti
Debaser Slussen
DJ Karl + Vlademar
DJ Debaser All Stars
DJ Pelle Höök + Friends
Designer Drugs
Nuit Blanche
http://www.debaser.se/kalender/10618/
Lördag 24 augusti
Debaser Strand
DJ Viktor Johnsson & Friends
Marky Ramone
Night Train Soul Clap Dance-Off med DJ Mr Jonathan Toubin
http://www.debaser.se/kalender/10642/

Ps! Debaser Hornstullsstrand har Black OPS. Bara så ni vet!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar