söndag 18 augusti 2013

Santa Alicia Reserva Pinot Noir Rosé.

Sommaren är inte slut och därför ska man fortsätta njuta av god rosé.
I helgen testade jag Santa Alicia Reserva Pinot Noir Rosé.

Det är ett matig men ändå lätt och nästan kryddigt rosévin med druvblandningen 85% pinot noir och 15% syrah.
De röda bären i både doft och smak var strama men ändå generösa vilket gjorde att feta och rökiga mat blev en utmärkt smakkompis till vinet och just detta fick kvällens rökta laxröra med äpple och dill bevisa, det fungerade alldeles fantastiskt. 



Även "brokig" asiatisk mat med syror, umami och chili blir väl omhändertagen av chilenare.

Både i doft och smak finner man viss kryddighet, hallon jordgubb och vinbär som och ackompanjers med mineralitet och pigg syra.

Ett trevligt vin helt enkelt! 

Santa Alicia Reserva Pinot Noir Rosé (nr 6019) kostar 79kr

Varmrökt laxröra med äpple och dill.
3-4 personer

200 g varmrökt Lax
1 msk finhackad dill
1 skalat och urkärnat äpple i mindre bitar.
3 msk creme fraiche,
1 msk majonnäs
1 msk citronsaft,
salt och peppar.
Blanda alla ingredienser.
Lägg röran i kylskåpet en halvtimme så smakerna få mogna något
Servera på bröd eller på en god sallad och en nötig kallpressad rapsolja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar