måndag 28 oktober 2013

Nils Oscar Oktoberfest Andra upplagan


Det är fortfarande oktober och då dricker man oktoberöl!
För andra året i rad gör Nils Oscar sin Oktoberfest och den är lika bra som jag minns att den var förra gången 
Årets Nils Oscar Oktoberfest är lika djupt kopparfärgad öl med ett tjockt härligt smutsvitt skum och precis som jag jag skrev när jag provade det sist så har den maltig och brödig doft nästan åt det knäckiga hållet med lätta grapetoner. I smaken hittar jag Torra men lätta och rostade toner lätat brödiga med en nyans av choklad- och knäck och som precis som i doften ackompanjeras allt av grape, men i smaken hittar jag också apelsinskal som ytterligare en dimension. 
Mycket trevligt oktoberfestöl som helt klart är värda sina 25,90kr för 500 ml.

Och så lite hard facts :
Stil: oktoberfest/Märzen

Humle: Motueka från Nya Zeeland och Tettnang från Tyskland

Bryggeri: Nils Oscar Company

Ursprungsland: Sverige

Volymprocent: 5,5%

Pris: 25,90 flaska 500 ml.

Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga sortiment nr 11215-01


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar