fredag 24 maj 2013

Omnipollo Mazarin - Min fredagsöl


Nu var det ett tag sen jag njöt av en öl på bloggen, men i kväll blev det en av mina svenska favoriter från Henok på Omnipollo, nämligen en Mazarin.


En amerikansk pale ale med 48 IBU och 5,6 % alkohol.
Färgen är nästan apelsinskalfärgad och härligt grumlig, nästan visuellt ogenomtränglig.
Ölen är humlad med Columbus, Amarillo, Chinook, Citra och Simcoe, vilket ger friska och underbara frukter, så som mango, aprikos, söta äpplen och ananas, men även en stor dos fräsch citrus. Lättdrucken som få och god så man vill ha mer. En farlig Kombo!
måndag 20 maj 2013

Matvandring i storstadenVarje stor stad med självaktning kan erbjuda både sina invånare och turister en kulinarisk vandring/guidning för att reta smaklökarna på glada och nyfikna hit resande, men detta har lyst med sin frånvaro i Stockholm tills nu.
Företaget Food tours Stockholm har sett till att detta nu är en självklarhet även här i Stockholm.
Det finns två turer att välja mellan och de båda belyser två trevliga och viktiga områden i den stockholmska matkulturen.
Den första turen är inriktad på den nordiska upplevelsen och här kommer man som deltagare att få uppleva både moderna och klassiska skandinaviska smaker.  
Den andra turen går genom det mångkulturella och kulinariska Södermalm där man får uppleva flera av Stockholms bästa invandrade matkulturer.
Jag har själv deltagit i den senaste turen och kan garantera att det både är kul och lustfyllt.
Man samlas upp och vandrar mellan åtta olika restauranger, njuter skrattar äter och har kul.
Jag har upptäckt flera restauranger som jag garanterat kommer besöka igen.
För mer info hittar du här http://www.foodtoursstockholm.se

På restaurang China! får man prova en pekingankainspirerad fläskrätt och gurksallad.

Restaurangen Shanti, Byrer man maträtt varje ny vandring. 


På kinesiska Fang yuan shi wo fick man förutom fantastiska dumplings prova och höra historian om bla.  "gun puder tea"

På Italienska Piccolo Metro får man njuta av ett glas  Prosecco, och för  dagen fantastisk pastarätt med pecorino och  tomatsås. Även här är det en ny rätt vid varje vandring. 
Det moderna och New York inspirerade Urban deli får man prova goda ostar chark och deras egen ostkorv som var helt magisk.

Hos 50-tals tjejerna på pärlan får man höra om hur man gör god kola för hand och prova en massa gott helt enkelt.  


Latino deli är tyvärr en restaurang som kommer lägga ner pg.a att fastigheten ska göras om och detta tycker jag är en skandal, efter som detta är en av de godaste ceviche jag någonsin ätit. 

På stikki Nikki avslutas touren sött.


Här får  man testa en hel massa olika smaker och det är bara att njuta. Stikki nickki kan vara i min mening en av de bästa gelatoaktörerna i Stockholm.