fredag 7 juni 2013

Tartar, god öl och en liten kall.Solen fortsätter skina och alla är glada på folkfesten smaka på Stockholm. Duellerna på stora scenen fortsätter även i dag och kockarna fortsätter leverera. I går duellerade bland annat Årets kock 2012 Klas Lindberg mot Daniel Rems 2013 och Klas lagade bland annat en biff tartar på flankstek smaksatt med senap och den obligatoriska äggulan, och vad passar bättre än en öl och snaps?
Precis det rekommenderar dryckesexperten Thomas Östlund från Fondberg, en kall lager och deras nya Melanders aquavit som just är ett samarbete med Melanders krogar. Det är en härligt kryddig aquavit ,varsamt smaksatt med dill, fänkål, kummin, pomerans samt en liten nyans av chili. Snapsen finns på beställningssortimentet

torsdag 6 juni 2013

Havana Club Mojito Embassy på Vau de Ville.

Igår tjuvstartades Havana Club Mojito Embassy på Vau de Ville med en liten pressträff, skön atmosfär och möjligheten att lära sig att göra en grym mojito. Självklart så passade jag på att lära mig. 


Havana Clubs Mojito Embassy är ett unikt barkoncept som reser Europa runt för att dela med sig av Havannas unika atmosfär och lära ut konsten att göra Kubas mest berömda drink - mojiton. På plats finns äkta cantineros - kubanska bartendrar - till din hjälp.
Live på scen: Combo de la Musica och bakom skivspelarna The Soul Lounge och Anders Wendin.

Hålltider:
Fredag 7 juni: DJ:s - The Soul Lounge, Kl. 19 - Liveset med Combo de la Musica.
Lördag 8 juni: DJ:s - Daniel Bech och Anders Wendin.

Kom och smaka på Stockholm


Första dagen av Smaka på Stockholm är avklarad och vart man än vänder sig så ser man glada människor som njuter av sol, god mat och goda drycker.
Förutom alla fantastiska restauranger, som fyller hela ”kungsan” så pågår det varje dag kockdueller på stora scenen och i samband med dessa så tipsar Fondbergs vinexpert Thomas Östlund om passande viner till den fantastiska mat som kockarna komponerar under tidspress.
I går var bland annat den alltid lika duktige och karismatiske Göteborgskocken Robert Maglia som komponerade en lika enkel som fantastisk rätt på rå salmalax primörer och brynt smör spräckt med kalvfond, helt magiskt gott! Till det matchade Thomas en Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc, För att möta de härliga umamitonerna i fisken och de köttiga och feta smakerna i såsen så behövs ett vin med både frisk fruktig syra och en elegant men robust kropp och gärna med fat.
Precis det har Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc.
(nr 2051) 99 kr

tisdag 4 juni 2013

Sushi man bli glad av.


Trött och jäklig efter en hel dags matlagning på location hos kund, ville jag ha nått lätt i magen, (nej man blir inte jättesugen på det man lagat hela dagen.)
Jag går förbi en sushi, som jag ätit på förut, men inte blivit toknöjd, men det var ett tag sedan och tänker nu tänker "vafasen lets try", det är ju på vägen hem.
Och hoppsan hejsan vad förvånad jag blev av dels utseende, i den lilla take away lådan, små perfekta riskuddar och generösa fiskbitar, jäkligt trevligt!
Riktigt bra tuggmorståndet och balansen mellan sötma och syra i riset. Helt klart ett ställe som kommer få besök av mig igen. De har ju sushi man blir glad av.
"Vart?" tänker du nu. Jo! Stället heter  Esa sushi på Torsgatan 45 i vasastan.

Prova! Det tänker jag gör igen.Visa större karta