söndag 14 juli 2013

Sommar, sol och kalla drycker

I mitt fall är en av de självklara törstsläckarna en kall välgjord hantverksmässig öl. Men för att bryta av och låta dina hårt arbetande smaklökar få smaka på lite sommarbubbel så hittade jag ett prisvärt alternativ i ett rosa bubbel som heter Raboso Rosé Spumante.

Vinet är lätt men har massor med bärighet så som smultron och hallon, och om det serveras riktigt kalle en varm sommardag så får man valuta för pengarna och råkar du ha lite gravad lax med en sommarsallad på färskpotatis och örter så kommer dom inte direkt hata varandra.

Vinet är gjort enligt tankmetoden, cuve close eller charmatmetoden, olika namn för samma metod där man jäset vinet i en försluten ståltank. Vinet har därefter vilat i tanken tillsammans med jästfällningen som bidrar med smak och karaktär. Det färdiga vinet filtreras, får sin söthetsgrad justerad, varefter buteljering sker vid låg temperatur och under tryck.