fredag 27 september 2013

Första dagen på Stockholm Beer and whisky 2013

Snabba reflektioner och högst personliga tips på vad som kan vara kul att prova.

Dagens konstigaste: ölskägg, Rogue Beard Beer, öl bryggt på en jäststam utvunnet ur bryggarens skägg.
Dagens godis: Rogue Voodoo Doughnut Chocolate, Banana & Peanut Butter Ale. Båda hos Brewers association

Dagens specialare: St eriks två specialare, en amerikansk bock som fått ligga på svensk ek från mackmyra. Och sen Imperial porter som fått ligga på burbonfat också från mackmyra, hos Jessica på St Eriks och Galatea.

Dagens hallonbomb: Också denna hos Jessica på St Eriks, en sambryggd med Thornbridge, Massor med härliga hallon!!


Dagens tung i munnen men mums: Sigtunas Bourbon Imp Stout hos Galatea.

Dagens, den gick jag tillbaka och provade igen för den var så god: Canned Wheat på malmö brygghus, massor med nyavärldenhumle med en slank vetekropp. Grymt bra! 

Dagens Norska Ingrid: Brewdog Hello my name is Mette Marit. Snygga lingontoner, riktigt god. Hos Cask

Dagens godaste nödraket:  Siren Half Mast QIPA 2.8 , massor med smak och balans. hos Brill & co.

Dagens exklusiva: Purity Vodka. med Oscietra-kaviar. löjligt gott! Vodkan är annat än smaklös, utan full av fina frukter och karaktär, tillsammans med kaviaren blev det himmel.  

torsdag 26 september 2013

Pressträff Stockholm Beer and Whisky Festival 2013




Nyheter från sbwf 13: Svenska microbryggerier har en egen hall, och Danska hantverksbryggerier är ett samlat segment. krusovice har tagit fram ett speciellt ölglas som ska vara ultimat för ljus lager. Sen har som vanligt pilsner urquell sin stora tunna med ofiltrerad pilsner som man inte ska missa. Ölskola 3 med Janko, är nytt för i år för er som har lite mer kött på benen i ölvärlden. Sen är det massor med nytt godis på mässan som man måste uppleva.