torsdag 27 februari 2014

På Trinidad and Tobago är det ölen Stag som gäller.


Just nu är det en enorm craft beer-trend i hela världen och många varma länder så som Japan och Thailand ligger i startgroparna för att slå på stort med de Amerikanska och Brittiska humlebomberna och det är väldigt trevligt att god öl sprider sig så vitt och brett som möjligt. Dock förbehåller jag mig rätten och påstår att alla typer av öl, och även lättdrucken industrilager har sin givna plats utan att jag ska bli lynchad av "ölnördscenen" som jag till viss del själv räknar mig till.
Ett givet exempel är nu när jag är på de fantastiska karibiska öarna Trinidad and Tobago. Här skulle det kännas rätt fel att käcka en humlebomb när jag vandrat mig svettig i den 35-gradiga solen, och då är en Stag lager ett helt perfekt öl som verkligen gör jobbet med att göra mig otörstig i värmen.

Vad är Stag lager för öl då ?

Gyllene öl med kritvitt skum.
Väldigt lätt med mild torr humle.
Nästan lite sockertoner som antagligen kommer från råfrukt .
Tunn, slank kropp med väldigt små bubblor som kittlar på tungan.
Förvånansvärt god i värmen och helt klart god över genomsnittet när det gäller internationell industrilager som passar i värma länder.

Passar perfekt för het och kryddig mat och varma stränder. Men jag skulle nog inte uppskatta den lika mycket hemma i Sverige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar