fredag 9 maj 2014

Grattis Tommy Myllymäki! Det är en stor dag för svensk gastronomi.

Grattis Tommy Myllymäki som tog Sverige till seger i världens mest prestigefyllda  matlagningstävling, Bocuse D'or 2014











Menyn i sin helhet.

Fisk:
Sej med havssmaker, brynt smör och pepparrot
Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll
Emulsion med brynt smör och ättika
Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli och havsblad
Ostron i variation med syrad gurka och alger
tempererad tartar
pocherat ostron
ostronskum
Pepparrot, kålrabbi och tapioka

Kött:
Skinka av svensk unggris på fyra vis
Grillad skinkstek med frasig svål och vilda örter
Rillette på ugnsstekt skinka och svål
Steksky med vinäger och peppar, svampgrädde
Tryffelstuvad grisfot i blodcrust
Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap och peppar
Lättpicklad vårlök och ramslök
Rökt vit sparris med ägg
Jordärtskocka med dragon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar